Topartikelen op Ritchie Bros.’ blog in 2023

15 december, 2023
Terwijl we afscheid nemen van een jaar met hoogte- en dieptepunten voor zware apparatuur, hebben we de Top 10 verhalen uit de Ritchie Bros.' blog uitgekozen.

Wat was jouw hoogtepunt van de sector in 2023? Terwijl we afscheid nemen van een jaar met ups en downs voor de zwaar materieel sector, heeft ons team artikelen uitgekozen die jullie, onze lezers, het meest interessant vonden. Het overzicht van 2023 bevat een beetje van alles: markttrends, topmachines, verkoop- en aankooptips en nog véél meer. Kijk mee naar de Top-10:

#1 6 trends om in de gaten te houden voor 2024

“We verwachten zowel dit jaar als volgend jaar een inkrimping van de bouwproductie in Europa, voordat we hopelijk in 2025 weer groei zien.”

Dit is een flits van wat Sebastian Popp (CECE) en Chris Sleight (Off-Highway Research) vertelden tijdens een interessante Insights-sessie in oktober tijdens Moerdijk Live Xperience. Oorlog, inflatie, pandemie en andere recente sociaaleconomische ontwikkelingen lieten de branche voor zwaar machines niet bepaald onberoerd. Wat staat ons te wachten in 2024? Ontdek hier alle inzichten die ze met ons deelden.

#2 Vier manieren om effectief materieel te verkopen

Ieder jaar kiezen meer dan 68.000 verkopers voor Ritchie Bros. om materieel aan te bieden in de markt. De kunst om de juiste verkoopbeslissingen te nemen hangt samen met drie sleutelfactoren: inspanning, timing en rendement. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel opties beschikbaar om je te helpen bij het verkopen van machines, elk met voor- en nadelen. Bekijk deze handige tips en neem je eigen goede verkoopbeslissingen voor het komende jaar!

#3 5 tips voor als jouw eerste deelname aan een veiling

Voor het eerst meedoen aan een veiling kan overweldigend zijn, met al die machines en de gigantische biedingen die erop worden uitgebracht. Hier zijn enkele waardevolle tips om je te helpen meer te halen uit je eerste ervaring met een materieelveiling. Deze uitgesproken lijst vormt een blijvende aanwinst voor elke live of online veiling. Eerste tip: begin klein. Bekijk hier alle tips voor machineveilingen.

#4 Topmachines verkocht via Marketplace-E  

Van een heistelling tot een kaakbreker, ontdek de top-5 machines die in het derde kwartaal van 2023 zijn verkocht via Marketplace-E, onze 24/7 online marktplaats. Wist je trouwens dat Marketplace-E twee eenvoudige functies biedt, namelijk ‘Bieden’ en ‘Nu kopen’?

#5 Verkoop rupsgraafmachines met 30% gestegen

Soms vinden we het leuk om inzichten uit ons Market Trends Report te delen. Met een enorme database over de Europese markt voor gebruikte machines die beschikbaar is via onze verkoopkanalen (veilingen, Mascus, Marketplace-E en meer), geeft het rapport ieder kwartaal bespiegelingen over vraag, aanbod en verkoop van verschillende soorten machines. Dit Engelstalige blog richt zich vooral op rupsgraafmachines, maar blijf ons volgen voor meer marktinzichten in 2024!

#6 Vrouwen in materieelsector: vier verhalen van Ritchie Bros.

De sleutel tot het 60-jarige succesverhaal van Ritchie Bros. zijn de mensen die wereldwijd dit bedrijf vertegenwoordigen. Voor Internationale Vrouwendag selecteerden we vier vrouwen met verschillende functies en achtergronden in Europa, die hun verhaal deelden. Maak kennis met een Territory Manager, een Regional Operations Manager, een marketingspecialist en de projectleider bij Marketplace-E, die actief zijn vanuit drie verschillende landen. Lees wat hen hier heeft gebracht en wat hen elke dag op het werk motiveert

#7 INFOGRAPHIC: Ritchie Bros. in cijfers

Het is altijd leuk om met cijfers te spelen, maar hoe cool is het om dit te visualiseren? Mensen houden van grafieken en tabellen, dus hebben we eerder dit jaar alle spannende feiten en cijfers over diverse diensten en oplossingen van Ritchie Bros. vastgelegd in deze Infographic. Wist jij bijvoorbeeld dat meer dan 200.000 kopers vorig jaar hun droommachine vonden op een van Ritchie Bros.’ kanalen? We zijn benieuwd naar het totaal voor 2023.

#8 Machines, biedingen en meer: terugblik op MLX

Voor het geval je het gemist hebt: oktober was een opwindende maand voor de sector van zwaar materieel. Tijdens Moerdijk Live Xperience kwamen vele honderden professionals uit de branche bijeen op onze veilinglocatie in Nederland. Het driedaagse evenement, georganiseerd door Ritchie Bros., bood keuze uit duizenden machines in een live én online veiling, inzichtelijke paneldiscussies en diverse andere mini-evenementen. Bekijk foto’s, video’s, verkooptoppers en meer in dit verslag.

#9 Ontdek jouw favoriete biedstrategie en haal meer uit veilingen

Net als het dierenrijk is de veilingwereld divers en dynamisch. Of jij nu een regelmatige bieder bent of nieuw in veilingen, inzicht in alle verschillende biedtactieken kunnen helpen een favoriete strategie te vinden en het meeste uit jouw veilingervaring te halen.

#10 Revolutionaire machineverkopen via Marketplace-E

Twee bedrijven, twee succesverhalen. Een kegelbreker die vanuit Polen helemaal naar zijn nieuwe eigenaar in Mexico reisde en enkele tientallen machines die hun kopers vonden in Ghana, Thailand, Vietnam en meer. Lees deze twee succesverhalen van bedrijven die hun zwaar materieel met behulp van Marketplace-E verkochten aan kopers over de hele wereld.

Er staat voor de materieelbranche weer een spannend jaar voor de deur. Wil jij altijd als eerste weten wat er speelt?

Zie ook
Machines, biedingen en meer: Terugblik op Moerdijk Live Xperience
Naar boven