Moerdijk Live Xperience: 3 redenen om erbij te zijn

4 oktober, 2023
Moerdijk Live Xperience

Er zijn nog maar een paar dagen te gaan voor Moerdijk Live Xperience, een spannend materieelevenement met een grote machineveiling en andere mini-evenementen. Op 10-12 oktober komen professionals uit de (zwaar) materieelbranche samen in Moerdijk voor een van de grootste materieelevenementen van het jaar en wij hebben drie redenen verzameld om jou te overtuigen dat je dit niet mag missen:

#1 Zie de live veiling terug in actie

Toen COVID-19 uitbrak, schakelde Ritchie Bros. over op online veilingen en maakte daarbij gebruik van zijn populaire en gebruiksvriendelijke Timed Auction-systeem. Voor dit speciale, eenmalige evenement in Nederland zullen Ritchie Bros.’ veilingmeesters en bidcatchers terugkeren naar Moerdijk om op de eerste twee dagen van de veiling een grote selectie van machines en voertuigen te verkopen.

Andere items zullen worden verkocht via handige online Timed Auctions, waarop meerdere dagen kan worden geboden en die op verschillende tijdstippen tijdens de veilingdagen worden gesloten. Op groter materieel is dus zowel live als online te bieden, terwijl kleinere items en toebehoren alleen via het Timed Auction-systeem worden aangeboden.

Diverse eigenaren van materieel hebben meer dan 3.600 kavels voor deze veiling ingebracht: hydraulische graafmachines, mini- en midigravers, wielladers, verreikers, dumptrucks, graders, dozers, verdichters, schaarliften, hoogwerkers, tractoren, vrachtwagens en nog veel meer vormen een breed scala van het Moerdijk Live Xperience aanbod.

Wist u dat?

Op 10 oktober organiseert Ritchie Bros. een extra veiling met hoogwaardige apparatuur van de Ierse steengroeve- en mijnbouwexploitator McCabe Earthworks, waar bieders live online of persoonlijk aan kunnen deelnemen op de locatie in Moerdijk. De inventaris omvat breekinstallaties, dumptrucks, wielladers, graafmachines en meer items van populaire merken. Bekijk de inventaris van Maltby (VK) hier.

#2 Ontdek de laatste markttrends van industrie-experts

Op dinsdag 10 oktober om 14.00 uur CET verzorgt Ritchie Bros. een Insights-sessie tijdens Moerdijk Live Xperience, met presentaties en een paneldiscussie met toonaangevende experts uit de sector. Onder hen zijn Sebastian Popp (CECE), Chris Sleight (Off-Highway Research) en Alex Schuessler (SmartEquip). De sessie gaat over de grootste trends die van invloed zijn op de branche voor zwaar materieel in Europa in 2023 en wat we kunnen verwachten voor volgend jaar. Deelname is gratis. Opnames van de sessie zijn na afloop terug te vinden op de blog van Ritchie Bros. 

#3 Ontdek nieuwe oplossingen en diensten voor jouw bedrijf

Op 10 en 11 oktober kunnen bezoekers van MLX onze mini-tradeshow in Moerdijk bezoeken, waar je de mensen achter de verschillende oplossingen en diensten van Ritchie Bros. kunt ontmoeten en te weten komt hoe zij ook jouw bedrijf kunnen helpen. Op die manier kom je alles te weten over hoe wij bedrijven in de sector helpen bij het beheren van machinevloten, wagenparken en voorraden, het benutten van verschillende verkoopformats, het financieren van materieel, het verkrijgen van meer inzicht in de eigen vloot, het optimaliseren van de inkoop van onderdelen en nog veel meer.

Bekijk het schema:

Dinsdag 10 oktober (veilingdag 1)
– 9:00 uur: Live veiling start (met online en onsite biedingen)
– 9:00 uur: Mini-tradeshow met verschillende oplossingen en diensten opent
– 14:00 uur: MLX Insights Sessie met sprekers uit de branche (neem hier alvast een kijkje)
– De kavels van de getimede (online) veiling sluiten op verschillende tijdstippen
Woensdag 11 oktober (veilingdag 2)
– 9:00 uur: Live veiling start (met online en onsite biedingen)
– 9:00 uur: Mini-tradeshow met verschillende oplossingen en diensten opent
– De kavels van de getimede (online) veiling sluiten op verschillende tijdstippen
Donderdag 12 oktober (veilingdag 3)
– Uitsluitend online biedingsmogelijkheid
– De kavels van de getimede (online) veiling sluiten op verschillende tijdstippen

Leer meer over Moerdijk Live Xperience en hoe deel te nemen.

Nog vragen over hoe bieden precies werkt? Klik hier voor ons gratis MLX Buyer’s Handbook (Engelstalig).

Zie ook
Terwijl we afscheid nemen van een jaar met hoogte- en dieptepunten voor zware apparatuur, hebben we de Top 10 verhalen uit de Ritchie Bros.' blog uitgekozen. Topartikelen op Ritchie Bros.’ blog in 2023
Naar boven