Machines, biedingen en meer: Terugblik op Moerdijk Live Xperience

16 oktober, 2023

Wat een spannende week hadden we vorige week! Van 10-12 oktober hielden we Moerdijk Live Xperience op onze locatie in Nederland. We verwelkomden meer dan 3.030 bieders ter plaatse en online uit meer dan 80 landen, en honderden extra bezoekers ter plaatse. Hieronder hebben we enkele hoogtepunten van het evenement voor u vastgelegd.

Het driedaagse evenement had alles. Een enorme veiling met 3800+ kavels, live en online biedingen, een informatiesessie met industrie-experts die de belangrijkste markttrends bespraken, een gafe mini-beurs met merken en oplossingen van de RB Global-familie, netwerken met anderen in de industrie, en heel veel plezier.

Veilingmeesters weer in actie

Gedurende de drie evenementendagen werden meer dan 440 graafmachines, 640 hoogwerkers, 130 wielladers en andere apparatuur, vrachtwagens en voertuigen verkocht aan de hoogste bieders. Op dinsdag hielden we een extra live veiling in Moerdijk, met 60 zware machines gelegen in het VK en voorheen geëxploiteerd door de Ierse steengroeve aannemer McCabe Earthworks.

“Het was een mooie ervaring om de veilingmeesters na bijna drie jaar weer in actie te zien in Moerdijk. We hadden een grote menigte die op de veilingdag kwam bieden, evenals honderden online bieders van over de hele wereld die zich aansloten bij de live veiling en de Timed Auctions.”

Sam Wyant, President International Sales

Enkele veilingtoppers

Een 2020 Mercedes-Benz AROCS 2640 betonpomptruck die verkocht werd voor EUR 165,000
Een 2022 Magni RTH 6.25 teleskoopkraan, die voor EUR 160,000 verkocht werd
Een 2020 Doosan DX235LCR-5 graafmachine, die wegging voor EUR 97,000
Een 2016 Case IH Magnum 340 ROWT MFWD trekker, die een bod kreeg van EUR 86,000
Een 2005 Spierings SK 1265 AT-6 6 mobiele torenkraan die verkocht werd voor EUR 142,500

Branchexperts delen inzichten in Moerdijk

Moerdijk Live Xperience bood ook unieke manieren voor klanten om contact te maken met de industrie. Op dinsdagmiddag genoten de aanwezigen ter plaatse ook van een informatiesessie met branchedeskundige sprekers Sebastian Popp (CECE), Chris Sleight (Off-Highway Research), en Alex Schuessler (SmartEquip).

Onze experts leidden het publiek door fascinerende trends in de heavy equipment industrie met een reeks boeiende presentaties en eindigden met een interactieve paneldiscussie. Een van de onderwerpen die de sprekers bespraken, was de verschuiving in aanbod en vraag van materieel op de Europese markt en hoe dit de industrie in 2024 zou kunnen beïnvloeden.

Terugkijken: Paneldiscussie van de informatiesessie

Macroeconomische ontwikkelingen en elektrische bouwmachines in Europa

“Iedereen heeft het over de elektrificatie van zwaar materieel. De penetratiegraad van elektrisch materieel op de markt is echter nog steeds laag, en dit is een duidelijk teken dat we prikkels nodig hebben van beleidsmakers om het aantrekkelijker te maken. Het potentieel is er voor een groot deel van de markt, vooral als we het hebben over compact materieel.”

-Sebastian Popp, Economic Affairs Manager, CECE

Markttrends voor bouwmachines

“In 2021-2022 zagen we fenomenaal hoge verkoopcijfers voor bouwmachines in Europa en de meeste markten ter wereld. Wat we in 2024 zullen zien, vooral in de tweede helft van het jaar, is dat de markt iets zal dalen.”

-Chris Sleight, Managing Director, Off-Highway Research

Technologieoplossingen voor levenscyclusbeheer

“Wanneer er een marktterugval is of zorgen over een recessie, neemt het gebruik van levenscyclustechnologie aanzienlijk toe, en dit is wat we in de afgelopen 12 maanden hebben gezien, niet alleen van zeer grote bedrijven maar ook van kleine, familiebedrijven.”

-Alex Schuessler, Founder and President International Group, SmartEquip

Mini-beurs en gastvrijheid

Moerdijk Live Xperience bood ook een mini-beurs waar verschillende merken en oplossingen werden gepresenteerd aan de evenementbezoekers, waaronder Mascus, Rouse, SmartEquip, Ritchie Bros. Financial Services, RB Logistics, en meer.

Onze klanten gebruiken onze digitale platforms elke dag om materieel te kopen, te beheren en te verkopen, maar Moerdijk Live Xperience benadrukte de onvervangbare waarde van persoonlijk contact. Het combineren van de veiling, de beurs, de informatiesessie en de gastvrijheid bood een unieke kans voor mensen om te verbinden.

Sam Wyant, President International Sales at Ritchie Bros

Moerdijk Live Xperience is misschien voorbij, maar er komt nog meer voor het einde van het jaar. Geïnteresseerd in het verkopen van machines en trucks? Laten we binnenkort uw beste verkoopopties bespreken en een plan opstellen dat aan uw behoeften voldoet.

Zie ook
Terwijl we afscheid nemen van een jaar met hoogte- en dieptepunten voor zware apparatuur, hebben we de Top 10 verhalen uit de Ritchie Bros.' blog uitgekozen. Topartikelen op Ritchie Bros.’ blog in 2023
Naar boven