Dit is waarom kopers houden van termijnveilingen

28 november, 2023
De termijnveilingen van Ritchie Bros. zijn een geweldige manier om naar machines te speuren en ze te kopen voor een goede prijs.In dit artikel ontdek je waarom.

Aangezien het materieelaanbod toeneemt en de vraag normaliseert, wordt algemeen verwacht dat 2024 een geweldig jaar wordt om machines te vinden en te kopen. Je vindt het item dat je nodig hebt misschien op een online marktplaats, een advertentiewebsite of een veiling. De Timed Auctions van Ritchie Bros. zijn een geweldige manier om naar machines te speuren en ze te kopen voor een goede prijs. In dit artikel ontdek je waarom.

Wat zijn termijnveilingen?

Ritchie Bros introduceerde de Timed Auctions al in 2011. Het is een eenvoudig te gebruiken online veilingsysteem om mee te bieden via onze website of mobiele app. De kavels maken deel uit van een veilingevenement en bevinden zich op een van onze locaties, bijvoorbeeld in Moerdijk (Nederland), Meppen (Duitsland) of Caorso (Italië). Bieden op items kan gedurende meerdere dagen en sluit op gespreide tijden op een vaste dag. Het Timed Auction-systeem meldt wanneer je de hoogste bieder bent of wanneer je overboden bent. Het is gemakkelijk en fun!

Dit is wat termijnveilingen leuk en eenvoudig maakt:

1. Bied op je eigen tempo

Live veilingen kunnen spannend zijn, vooral omdat bieders in een oogwenk beslissingen moeten nemen. Tijdens termijnveilingen is het bieden meerdere dagen open, zodat je kunt bieden en items kunt winnen zonder de afleiding en druk van een snelle live veiling.

2. Doe mee vanaf elke locatie

Bied op jouw eigen voorwaarden. Het maakt niet uit waar je bent en welk apparaat je het liefst gebruikt, Timed Auctions zijn slechts één klik verwijderd. Via een laptop, smartphone of tablet kun jij eenvoudig toegang krijgen tot onze website of gratis mobiele app om te beginnen met bieden. Je kunt op elk moment en vanaf iedere locatie naar de veiling gaan.

3. Systeem waarop je kunt vertrouwen

Het Timed Auction-systeem mist nooit een bod en toont de status van ieder kavel in realtime. Er zijn geen minimumprijzen voor de verkochte items, waardoor het speelveld voor alle bieders gelijk is – ongeacht waar ze vandaan komen en welke taal ze spreken. Met zoveel transparantie kun je met het volste vertrouwen bieden, wetende dat alle biedingen en andere bieders legitiem zijn.

Lees ook: Belangrijkste vragen die we krijgen van nieuwe bieders

4. Laat het systeem voor je bieden

Met onze termijnveilingen kun je ervoor kiezen om handmatig te bieden of vooraf een maximumbod instellen en het systeem het bieden voor jou laten doen. Een bijzonder interessante functie als je druk bezig bent met andere dingen of op meerdere kavels in de veiling biedt.

5. Blijf automatisch op de hoogte

Blijf op de hoogte van de veiling door items aan jouw persoonlijke volglijst toe te voegen. Je kunt ook meldingen per e-mail en/of sms inschakelen zodra je bent overboden of als een item aan jou is verkocht.

Zie ook
Ben je geduldig als een schildpad of dominant als een haai? Het begrijpen van alle biedstrategieën kan je helpen om je favoriete biedstrategie te vinden. Ontdek jouw favoriete biedstrategie en haal meer uit veilingen
Naar boven