Checklist voor materieelkopers op Ritchie Bros. veilingen

2 december, 2022

Het was nog nooit zo eenvoudig om machines, vrachtwagens en uitrusting te kopen bij Ritchie Bros. veilingen. Van het zoeken naar zwaar materieel tot het leveren van uw aankopen, wij doen er alles aan om het hele proces zo eenvoudig mogelijk te maken.

Wie van plan is om voor de eerste keer materieel of trucks te kopen op een Ritchie Bros. veiling of als het al een tijdje geleden is dat u voor het laatst op onze veiling hebt gekocht, gebruik dan deze checklist voor machinekopers om ervoor te zorgen dat u op het juiste spoor zit om de items te kopen die u nodig hebt.

Voordat u koopt

1. Meld u aan voor een Ritchie Bros. account

Met uw gratis rbauction.nl account krijgt u toegang tot al onze online aankooptools en -diensten, waaronder online bieden, historische prijsgegevens en nog veel meer.

2. Bekijk de veilingkalender

Onze veilingkalender geeft een overzicht van alle komende materieelveilingen wereldwijd, inclusief Europa en het Midden-Oosten. Zoek naar veilingen bij u in de buurt – bijvoorbeeld Moerdijk of Meppen (D) – of begin met het zoeken naar materieel in onze huidige aanbod.

3. Maak en voltooi uw aankooplijst

Met tienduizenden items in ons veilingoverzicht en dagelijks nieuwe voorraad, is de kans reëel om het zware materieel of de vrachtwagens te vinden die u wenst. Terwijl u onze huidige aanbod doorzoekt, bekijkt u gedetailleerde informatie over een machines en zet u vergelijkbare modellen eenvoudig naast elkaar. Om items die u interesseren bij te houden, voegt u ze toe aan uw volglijst.

4. Inspecteer de items die u interesseren

Voor extra vertrouwen kunt u tijdens Kijkdagen onze yard bezoeken om de machine(s) te bekijken en te testen. Of u kunt iemand sturen die u vertrouwt om de inspectie voor u te doen. U vindt de data voor de Kijkdagen op de webpagina van elke veiling. Vervolgens kunt u uw aankooplijst afwerken en zorgvuldig afwegen welke prijs u bereid bent te betalen.

5. Regel uw financiering

Bekijk de verkoopprijzen van machines om de potentiële verkoopprijs van het item dat u wilt en het maximale bedrag dat u bereid bent te bieden te onderzoeken.

! Tip: Bekijk hier onze blog om 3 manieren te leren om de materieelwaarde te kunnen bepalen

Ritchie Bros. kan u ook helpen met de financiering van machines. Vraag uw lokale vertegenwoordiger naar de mogelijkheden.

6. Registreer voor de veiling

Registreer om online te bieden. Iedereen kan zich registreren om te bieden; het is gratis. Mogelijk moet u een terugbetaalbare aanbetaling plaatsen.

7. Overweeg verzendopties en douane

Voordat u aan de veiling deelneemt, is het goed om alvast na te denken over de logistiek van uw aankopen. Vooral wanneer materieel over de grens moet worden vervoerd. Vraag schattingen van een (lokaal) transportbedrijf of douane-expediteur, of werk met de experts van Ritchie Bros. Logistics om ervoor te zorgen dat uw veilingaankopen tijdig op hun eindbestemming en tegen de beste prijs aankomen.

! Tip: In deze blogpost leest u 4 tips om in gedachten te houden bij het voorbereiden van een volgend transport van zwaar materieel.

Veilingen van Ritchie Bros. in Maltby (UK)

Veilingdagen

8. Controleer wanneer items worden verkocht

Meestal worden items verkocht in gebruiksvriendelijke online veilingen met vaste tijdsblokken. Op de veilingpagina op onze website staat een schema. Dit overzicht vertelt op welke dag en welk tijdstip ieder item wordt verkocht. Op de pagina met productdetails ziet u ook de dag en het tijdstip waarop het betreffende artikel onder de hamer gaat.

!Tip: Als u een interessant item toevoegt aan uw Kijklijst, dan ontvangt u meldingen, zodat u niets mist.

9. Doe mee aan de veiling

Doe online mee aan de veiling via de rbauction.nl homepage of direct vanaf de webpagina van het item waarop u wilt bieden.

Tip: Steeds meer mensen gebruiken de GRATIS Ritchie Bros. app om mee te doen aan veilingen. U kunt de app downloaden, inloggen op uw account, biedingen plaatsen en onderweg biedingsmeldingen ontvangen!

10. Plaats uw biedingen

Ritchie Bros. veilingen zijn zonder voorbehoud; er zijn geen minimumbiedingen of minimumprijzen. U bepaalt zelf hoeveel u wilt bieden. Wanneer het gewenste item in de verkoop gaat, plaatst u uw biedingen via de website of Ritchie Bros. app. Het systeem laat weten wanneer u aan de leiding gaat en wanneer u overboden bent. Zodra de veiling eindigt en u bent de hoogste bieder, dan wordt het item aan u verkocht!!

Nadat je hebt gekocht

11. Doe de betaling

Er zijn verschillende manieren om uw veilingaankopen te betalen, waaronder directe overschrijving of creditcard. Voordat u betaalt, kunt u nagaan hoe u uw materieel kunt beschermen met servicegaranties, allrisk vrachtverzekering of opknappen/spuiten in onze herstelafdeling. Zodra uw factuur volledig is betaald, ontvangt u een bevestiging en kan uw item worden afgehaald op onze veilingsite.

12. Regel het ophalen

Bevestig de levertijd, de specificaties en het gewicht van de machine(s), vraag offertes voor transport (over land of zee) en regel het ophalen en afleveren van het materieel. U of uw vervoerder moet de volgende documenten kunnen overleggen voordat een item wordt vrijgegeven op onze yard:

  • Exportpapieren (indien vereist)
  • Vrachtbrief

13. Neem het materiaal in gebruik!

Zodra u uw materiaal hebt opgehaald, kunt u het aan het werk zetten – in de wetenschap dat aan alle verplichtingen is voldaan.

Zie ook
Ben je geduldig als een schildpad of dominant als een haai? Het begrijpen van alle biedstrategieën kan je helpen om je favoriete biedstrategie te vinden. Ontdek jouw favoriete biedstrategie en haal meer uit veilingen
Naar boven