Hoe zwaar materieel wereldwijd te verschepen tijdens de pandemie

11 november, 2020

2020 is een ongebruikelijk jaar voor alle sectoren van de economie, en de materieelindustrie vormt hierop geen uitzondering. Onze klanten hebben te maken gehad met twee enorme veranderingen. Sinds maart houden we onze veilingen volledig online. Daarnaast werd het voor onze klanten moeilijker om zwaar materieel naar het buitenland te verzenden, voornamelijk naar overzeese gebieden. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke verandering in de manier waarop onze logistieke afdeling onze klanten ondersteunt met diensten na de veiling.

Omdat onze veilingen nu 100% online zijn, zien we meer registraties dan ooit. En de belangstelling van kopers om hen te ondersteunen met deur-tot-deur transportdiensten is toegenomen. Omdat elke veiling doorgaans kopers uit meer dan 80 landen over de hele wereld aantrekt, zijn de bestemmingen van de verkochte items net zo divers. In veel gevallen is transport over de weg de snelste en meest kostenefficiënte transportmethode. Maar als het gaat om verzending naar andere continenten, kiezen kopers voor zeetransport. Dit is precies waar het team van Ritchie Bros. Logistics in is gespecialiseerd.

Michel Talla bij Ritchie Bros. Logistics zegt het volgende over de manier waarop transportvereisten zijn veranderd:

De vraag naar logistieke ondersteuning is snel toegenomen sinds de COVID-19-pandemie begon. De beweeglijke aard van het virus veranderde de importvoorschriften voortdurend per land. Ons team werkte samen met onze wereldwijde logistieke partners met de nieuwste informatie en hielp klanten van Ritchie Bros. hun aankopen van A naar B te krijgen, waar ook ter wereld. Hetzelfde geldt voor onze verkopende klanten om hun items op tijd op onze locaties te krijgen voor de volgende veiling.

Samen met Michel hebben we vier belangrijke punten bepaald die we in gedachten moeten houden bij het voorbereiden van het volgende transport van zwaar materieel.

1. Lokale regels en voorschriften

Naast dat de exportdocumentatie van de machine in orde moet zijn, kunnen er nieuwe voorschriften van toepassing zijn telkens wanneer een grens wordt overgegaan. Australië staat bijvoorbeeld bekend om zijn strikte eisen op het gebied van reinheid en seizoensgebonden maatregelen. Insecten zoals de bruin gemarmerde stinkwants kunnen veel problemen veroorzaken. Door bij vertrek de juiste procedures te volgen, zorgt Ritchie Bros. Logistics ervoor dat het materieel goed naar de bestemming wordt verzonden met inachtneming van de importvereisten.

2. Duidelijke communicatie

Het verschepingsproces kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Bij sommige projecten zijn meerdere dienstverleners betrokken die misschien verschillende talen spreken en andere gewoonten hebben. Een kleine miscommunicatie in de keten kan snel leiden tot vertragingen en extra kosten. Het begrijpen van lokale protocollen langs transportroutes kan veel tijd besparen en vertragingen voorkomen. Door stappen en acties via e-mail te bevestigen met uw transportpartners vermindert u het risico op verwarring. Het is natuurlijk nog beter om het team van Ritchie Bros. Logistics het voor u te laten afhandelen. Ze spreken meerdere talen en hebben een diepgaande kennis van protocollen.

3. Kennis en netwerk

Er is iets unieks aan het wereldwijd verzenden van zwaar materieel. Het is voor het optimaal organiseren van het transport belangrijk om de specificaties van het materieel te begrijpen. Sommige items moeten bijvoorbeeld op een bepaalde manier worden gedemonteerd en geladen. Als u één aanspreekpunt heeft met een netwerk van internationale partners, hoeft u zich geen zorgen te maken over het vervoeren van uw materieel.

4. Maatwerk

Transportoplossingen zijn vaak maatwerk. Het type oplossing dat u nodig heeft, is meestal gebaseerd op het volume, het type, de grootte, de oorsprong en de bestemming. Bij het kiezen van bijvoorbeeld een dichte container of een open container is een andere aanpak nodig bij het lossen, wat de kosten kan beïnvloeden. Door ervoor te zorgen dat elk item op de meest economische en best mogelijke manier wordt verzonden, bespaart u niet alleen tijd, maar ook geld.

Zie onderstaande video voor meer informatie over het werk van Ritchie Bros. Logistics en hoe het klanten over de hele wereld ondersteunt:

Zie ook
Ben je geduldig als een schildpad of dominant als een haai? Het begrijpen van alle biedstrategieën kan je helpen om je favoriete biedstrategie te vinden. Ontdek jouw favoriete biedstrategie en haal meer uit veilingen
Naar boven