Leer de prijs van uw materieel kennen: GRATIS taxatie hulpmiddel voor zwaar materieel

20 september, 2021

Hier bij Ritchie Bros, vragen onze klanten vaak hoeveel vergelijkbare items worden verkocht in de markt of hoeveel hun machines waard zijn als ze besluiten te verkopen. Om die reden hebben wij de Ritchie Bros. Price Results gecreëerd. Dit gratis, online hulpmiddel haalt historische prijsinformatie uit onze wereldwijde verkoopkanalen om u te helpen de best mogelijke beslissingen te nemen wanneer u machines koopt of verkoopt.

Lees verder om te leren hoe u de prijs van uw machines in 3 snelle en eenvoudige stappen kunt inschatten.

Sinds COVID-19 van start is gegaan, heeft de markt voor tweedehands zwaar materieel heftige omstandigheden doorgemaakt. Hierdoor kan het voor bedrijfseigenaren en wagenparkbeheerders een uitdaging zijn om de prijzen van hun materieel te bepalen. De grote vraag naar gebruikte machines in combinatie met de huidige productietekorten zorgen voor prijsstijgingen voor de meeste machinetypes – dus wat moet een verkoper doen?

Ritchie Bros. Price Results heeft het antwoord voor u! Deze gratis online tool werd ontwikkeld om bedrijven in onze sector te helpen de prijs van hun gebruikt materieel te bepalen en betere verkoopbeslissingen te nemen. Met deze tool heeft iedereen toegang tot onze uitgebreide database met historische en huidige prijsinformatie van meerdere Ritchie Bros. kanalen – waaronder onze online veilingen, marktplaats en Mascus-website.

Klaar om het uit te proberen? Het is snel, gemakkelijk… en het is gratis. Bekijk de 3 eenvoudige stappen hieronder om de informatie te krijgen die u nodig hebt om uw machines te verkopen.

Stap # 1: Voer de informatie over de machine in die u wilt verkopen.

Begin met het invoeren van de informatie van de machine die u wilt verkopen – merk, model, bouwjaar, en meterstand – en klik op de bereken knop. Hoe meer details u invoert, hoe specifieker de prijzen zullen zijn. Met minder details zal de Price Results u een breder scala aan resultaten geven.

Stap 2: Selecteer een van de beschikkingsmethoden om meer te weten te komen over de prijstrends voor uw machines.

Nadat u op de berekeningsknop hebt geklikt, brengt onze tool u naar uw resultatenpagina, waar u de prijzen kunt selecteren die u wilt onderzoeken.
Klik op het tabblad “Verkochte lijsten” als u gegevens wilt van prijsresultaten van Ritchie Bros. veilingenMarketplace-E, en IronPlanet wilt bekijken.
Klik op het tabblad “Geclassificeerde lijsten” als u wilt weten welke trends zich voordoen in de verkoopprijzen voor directe aanbiedingen van onze populaire website voor aanbiedingen, Mascus.

Stap #3: Pas de filters aan om de prijstrends te zien over een reeks opties.

De resultaten pagina bevat ook een breed scala aan filters die u kunt toepassen om uw zoekopdracht te verfijnen. Ze omvatten specifieke modellen, bouwjaar (-jaren), locatie van de machines, meterstanden, verkooptransacties van de laatste 3 maanden tot de laatste 2 jaar en nog veel meer. De gegevens zijn binnen handbereik om u te helpen de best mogelijke prijs voor uw gebruikte machines te vinden. U kunt ook uw zoekcriteria opslaan om snel resultaten te krijgen wanneer u die nodig heeft in de toekomst.

De Price Results tool is de enige plek waar u toegang kunt krijgen tot prijsgegevens van ’s werelds grootste veilingen van gebruikte machines (Ritchie Bros.), een online marktplaats (Marketplace-E) en een directe listing site (Mascus) gecombineerd in één tool.

Johan Lustig, Product Manager, Ritchie Bros. & Mascus

Hoe makkelijk was dat? Als u van plan bent uw gebruikte materieel te verkopen, is de Ritchie Bros. Price Results tool een unieke optie om u op weg te helpen.

De Price Results tool is beschikbaar in het Engels, Frans, Italiaans, Duits, Nederlands, Spaans, Fins, Zweeds, Noors, Turks, Pools, Roemeens, Portugees, en Deens.

Zie ook
Ben je geduldig als een schildpad of dominant als een haai? Het begrijpen van alle biedstrategieën kan je helpen om je favoriete biedstrategie te vinden. Ontdek jouw favoriete biedstrategie en haal meer uit veilingen
Naar boven