Verhuurbedrijf Loxam sluit zich aan bij het SmartEquip netwerk

6 juli, 2022| 3 minuten leestijd
Loxam joins the SmartEquip network

SmartEquip, een dochterbedrijf van Ritchie Bros., verwelkomt Europa’s grootste verhuurbedrijf van materieel, Loxam, in haar wereldwijde netwerk voor onderhoudsservices en onderdeleninkoop. Naast de ondersteuning van de Loxam locaties in Frankrijk, waar de oplossing deze herfst in de pilot-testfase zal gaan, is het platform ook van plan binnenkort de internationale business units van het bedrijf in België, Denemarken, Duitsland, Ierland, Nederland en Zwitserland te gaan ondersteunen.

“We zijn verheugd om de Europese marktleider Loxam te verwelkomen in het SmartEquip Netwerk, en om samen te werken in het creëren van een brede set van de verhuurvlootefficiëntie voor het bedrijf,” zegt Alexander Schuessler, SmartEquip’s oprichter en voorzitter van haar internationale groep. “En terwijl Loxam’s materieelbasis divers is en een brede geografische voetafdruk heeft, maken veel van de leveranciers van het bedrijf al deel uit van het wereldwijde SmartEquip Netwerk en staan ze te popelen om hun gebruik van het platform verder uit te breiden met deze implementatie.”

SmartEquip’s platform zal leveranciers direct verbinden met de onderdelen en service workflow van Loxam’s individuele locaties, wat voordelen biedt voor beide partijen. Deze leveranciers zullen in staat zijn om real-time, machine specifieke service ondersteuning te bieden tegen verminderde inspanning en beginnen met het ontvangen van elektronische bestellingen voor onderdelen en andere items. Loxam verwacht op haar beurt te kunnen profiteren van tijdsbesparing door onderhoudstechnici, een efficiëntere inkoop van reserveonderdelen en een hogere uptime van het materieel.

“SmartEquip’s platform past perfect bij Loxam’s huidige digitalisering initiatieven,” voegt Thierry Lahuppe, Loxam Equipment Director toe. “De gecombineerde aanpak van de oplossing voor elektronische inkoop van reserveonderdelen, digitale ondersteuning van servicetechnici en het verminderen van de uitvaltijd van machines biedt grote kansen voor efficiëntieverbeteringen tijdens de levenscyclus en een verbeterde winstgevendheid.”

De vijf grootste ter wereld werken met SmartEquip

Met de toevoeging van Loxam ondersteunt SmartEquip nu de vijf grootste verhuurbedrijven van bouwmachines ter wereld, waaronder United Rentals, Sunbelt Rentals, Aktio, en Herc, naast ongeveer 100 verhuurvloten en meer dan 650 leveranciers in Noord-Amerika, Europa en Japan.

Loxam is Europa’s grootste verhuurbedrijf van machines en heeft een vloot van meer dan 650.000 verhuureenheden. Echter is SmartEquip niet alleen voor de grootste verhuurbedrijven. Volgens Alex Schuessler, zijn grotere verhuurbedrijven “veel meer metriek-gedreven geworden en hebben hun organisatie daaromheen ontwikkeld. Kleinere verhuurbedrijven hebben nu toegang tot dezelfde technologieën, maar de impact voor hen zou nog wel eens groter kunnen zijn.

Meer informatie over SmartEquip lees je hier (Engels)

Naar boven