360-graden beeld geeft kopers meer vertrouwen

5 september, 2023
Ritchie Bros.’ 360-degree inspection view is now available to all auctions in Europe, allowing interested buyers to virtually inspect the machine.

Ritchie Bros.’ 360-graden beeld is nu beschikbaar op alle Ritchie Bros. veilingen in Europa. Met deze functie kunnen geïnteresseerde kopers de machine virtueel vanuit alle hoeken inspecteren – alsof ze er zelf vóór staan. We vroegen Alessandro Nucci, Director of Operations, om meer te vertellen over deze nieuwe, coole functie.

Ciao Alessandro, vertel eens waarom is deze functie ontwikkeld?

“Sinds COVID-19 zagen we een grote verschuiving naar online kopen op onze veilingen en marktplaatsen. In deze tijd stellen kopers van materieel het op prijs om goede hulpmiddelen te hebben om te inspecteren voordat ze kopen – misschien nu wel meer dan ooit. Onze website biedt al gedetailleerde beschrijvingen en honderden foto’s en video’s van machines. Met de 360-graden inspectieweergave gaan we nog een stap verder.”

Zie ook: Voor het eerst meebieden? 5 tips om meer uit een veiling te halen

Alessandro Nucci, Director Operations & Safety bij Ritchie Bros.

Wat is het en hoe werkt het?

“De functie biedt een unieke digitale ervaring voor onze klanten wanneer ze een aankoop overwegen op onze veilingen. De 360° View bestaat uit een fotografische rondgang om en in de machine. De gebruiker kan slepen, draaien en inzoomen op elke hoek die hij wil zien. Het is super makkelijk en leuk om te doen.”

Dit is wat je ziet als je de 360° inspectie start. Door op de oranje knoppen te klikken, krijg je een ingezoomd rondom overzicht van de machine.

Alessandro vervolgt: “Deze extra functie zorgt voor een nog betere virtueel beeld, waardoor kopers meer vertrouwen krijgen, wat ook goed is voor verkopers. Natuurlijk kan een geïnteresseerde koper nog steeds naar de werf van Ritchie Bros. komen om een machine persoonlijk te inspecteren.”

Waar kan ik het vinden?

Ga naar het veilingaanbod op de website van Ritchie Bros. Items met een 360-graden inspectieweergave zijn te herkennen aan een ‘360 graden’ symbool op de itempagina. Als je op die afbeelding klikt, wordt de interactieve weergave geopend. Geniet van het van dichtbij bekijken van deze machines!

Benieuwd hoe het werkt? Bekijk onze huidige voorraad!

Zie ook
Terwijl we afscheid nemen van een jaar met hoogte- en dieptepunten voor zware apparatuur, hebben we de Top 10 verhalen uit de Ritchie Bros.' blog uitgekozen. Topartikelen op Ritchie Bros.’ blog in 2023
Naar boven