Waarom je Bauma 2022 niet wilt missen

19 augustus, 2022| 3 minuten leestijd
Blauwe Bauma vlaggen wapperen

Na ruim drie jaar is het eindelijk zover… Bauma is terug! Na de laatste editie van Bauma in 2019 die gevolgd werd door de COVID-19 pandemie, is ’s werelds grootste bouwmachineshow eindelijk back in business. Voor het eerst in de geschiedenis zal de vakbeurs plaatsvinden in oktober in plaats van april. Wellicht is de temperatuur iets lager, het maakt Bauma niet minder interessant.

De grootste ter wereld

Bauma is ’s werelds grootste vakbeurs voor bouw- en mijnbouwmaterieel, bouwmaterialen en diensten om de drie jaar plaatsvindt in München (Duitsland) en 7 dagen duurt. De eerste editie van deze vakbeurs vond plaats in 1954, waarbij deze beurs bekend kwam te staan als de lenteshow voor bouwmachines. 58 exposanten presenteerde tijdens deze eerste editie hun producten op een totale oppervlakte van 20.000m2 en bezochten ruim 8.000 bezoekers deze eerste editie. Twee jaar later werd de oppervlakte van de beurs verdubbeld en werd voor het eerst gebruikt gemaakt van de naam ‘Bauma’, die vandaag de dag nog steeds gebruikt wordt.

Wat Bauma uniek maakt

Diegenen die er geweest zijn zullen beamen dat een bezoek aan Bauma een onvergetelijke ervaring is. De beursweek staat – naast versleten schoenzolen – garant voor een stevige indruk van de internationale materieelmarkt. Je ontmoet veel mensen en ontdekt hier welke thema’s er spelen in onze branche. Met welke technologie en innovaties maken we onze sector mooier, beter en slimmer?

Leuk artikel? Klik hier en abonneer je op onze blog!

Voor velen is de grote trekpleister de gigantische hoeveelheid machines die op spectaculaire wijze aan het publiek getoond wordt. Bezoekers worden getrakteerd op een exclusieve first-look van de laatste technologische doorbraken in de materieelsector. Je vindt er alles van kleine dumpers tot gigantische dozers, en met elektrische, hybride en dieselmotoren. Naast fabrikanten, leveranciers, bouwbedrijven en materieelverhuurders, staan er ook enkele duizenden onderdelen- en serviceproviders met hun laatste innovaties. Je kijkt er zeker je ogen uit, maar kijken is zeker niet het enige dat men doet op Bauma. Er worden heel wat handen geschut, handtekeningen gezet en orders geplaatst. Bauma wordt gezien als een unieke innovatie hub en ontmoetingsplaats voor de industrie. Dit wordt benadrukt door de speciale LAB0 innovatiehal, een gebied met onder andere VR, MIC 4.0, het Bauma Forum en een Science hub. Ook bij de Ritchie Bros. stand zullen we gedurende de week diverse experts hebben die inzichten en kennis delen in workshops en panels.

Wist je dat tijdens Bauma 2022…

  • Er 200.000m2 aan overdekte expositieruimte is en 414.000m2 aan buitenruimte? Dat zijn 200 voetbalvelden!
  • Er ruim 3.000 exposanten zijn uit 58 landen zijn?
  • De grote thema’s digitalisering, zero emissie, methoden en materialen van de toekomst, autonome machines en de toekomst van de mijnbouwindustrie zijn?
  • Je de opbouw van de beurs live op internet kunt volgen? Klik hier voor de Bauma-livestream!

Ontdek het nieuwe Ritchie Bros. tijdens Bauma 2022

Sinds de laatste Bauma is er veel veranderd bij Ritchie Bros. Naast onze materieelveilingen bieden we een breed aanbod van inzichten, diensten en koop- en verkoopkanalen, variërend van inventory management software tot slimme data intelligence tools. Benieuwd? Bezoek onze stand (B5.402)!

TIP –  volg het laatste bauma nieuws ook via onderstaande websites:

Bouwmachines.nl

Bouwmachineweb.com

GWW-Bouw

Entreeding

Naar boven