Ritchie Bros. pakt uit met Moerdijk Live Xperience

22 september, 2023
Marc Janssen & Michel Talla

Moerdijk Live Xperience belooft een van de leukste materieelevents van het jaar te worden. De Nederlandse yard van Ritchie Bros. staat van 10 tot en met 12 oktober in het teken van het kopen en verkopen van materieel, ontdekken en ontmoeten. Met een gigantisch machineaanbod, de terugkeer van zingende veilingmeesters in het theater, een mini-tradeshow én een leerzame Insight sessie belooft het een evenement te worden dat je niet mag missen!

Op het terrein in Moerdijk zijn de voorbereidingen al in volle gang. Met nog enkele weken tot ‘D-day’ tekenen de eerste contouren zich al af van wat moet uitgroeien tot een waar spektakel. Zo krijgt het pand een lik verf, op het parkeerterrein zijn verse strepen getrokken en zelfs het vertrouwde logo wordt in een nieuw jasje gestoken. Tussen alle bedrijvigheid door vinden we Marc Janssen (Sales Manager Benelux) en Michel Talla (Operations Manager Benelux & Nordics) bereid om alvast een tipje van de sluier te lichten.

Michel Talla (links) en Marc Janssen op de yard in Moerdijk.

Wat houdt Moerdijk Live Xperience eigenlijk in?

Marc: “Het belooft een uniek branche-evenement te worden voor iedereen die in de materieelsector werkt of een warm hart toedraagt. We merken al langere tijd dat er in de markt behoefte is om weer te connecten. Met ons, maar ook onderling. Moerdijk Live Xperience is hét podium om elkaar te ontmoeten, nieuwe contacten te leggen en kennis op te doen. We hebben een gigantische materieelveiling, met daarbij ook de mogelijkheid om live te bieden op een groot aantal machines.”

Betekent dit dat de live veiling terug is van weggeweest?

Marc: “Moerdijk Live Xperience is een speciaal event waar we onze veilingmeesters en bidcatchers voor terughalen. Het is niet zo dat we voortaan weer live machines gaan veilen. Sinds we in 2020 naar Timed Auctions zijn geswitcht, zien we dat internationale bieders dit online veilingsysteem omarmd hebben. Het is eenvoudig, leuk en super effectief. Toch vergeet Ritchie Bros. niet hoe we groot zijn geworden en daarom is het fantastisch om de ‘zingende’ veilingmeesters en bidcatchers weer in actie te zien. Het belooft een geweldig spektakel te worden, zowel qua omvang van de veiling als het programma daaromheen.”

De veilingmeesters en bidcatchers keren op 10 en 11 oktober terug in Ritchie Bros.’ theater in Moerdijk.

Enkele duizenden items zullen geveild worden. In de laatste weken komen er nog allerlei mooie machines bij”

Dat vergt nogal wat voorbereiding, nietwaar?

Michel: “Achter de schermen zijn we al volop bezig met de organisatie. Ook al hebben we veel ervaring met online én live veilingen, dit is toch wel de overtreffende trap daarvan. In Moerdijk staan nu al meer dan 2.500 machines klaar om geveild te worden en we verwachten enkele duizenden items te gaan verkopen. In de laatste weken komen er nog allerlei mooie machines bij.”

Dat moet allemaal in korte tijd geïnspecteerd, gedocumenteerd en opgelijnd worden?

Michel: “Dat is een mooie uitdaging, maar we zijn natuurlijk wel wat gewend. We hebben een fantastisch team hier en iedereen zet zijn beste beentje voor. Voor ons een mooie kans om te laten zien wie we zijn. We bieden tegenwoordig diverse solutions, maar veilen zit in ons DNA. De spanning en energie die dat teweegbrengt in ons theater zijn nu al bijna voelbaar.”

Men komt om te kopen, te ervaren en te ontmoeten. Dit zal voor een unieke sfeer zorgen”

Vertel eens wat meer over het randprogramma.

Marc: “Er is een mini-tradeshow waarop aanverwante Ritchie Bros. services en solutions worden gepresenteerd. Zo kunnen bezoekers ontdekken wat het nieuwe Ritchie Bros. hen te bieden heeft. Op dinsdag om 14.00 uur houden we de MLX Insights sessie, waar experts presenteren en discussiëren hoe de materieelmarkt zich ontwikkelt en wat we kunnen verwachten voor 2024. Er zijn diverse foodtrucks voor een hapje of een drankje en we sluiten de eerste veilingdag af met een diner met klanten.”

Genoeg te zien en te beleven dus.

Michel: “Absoluut. Op dinsdag en woensdag zijn de live-veilingen, die zullen zorgen voor een bijzondere dynamiek. Met name voor die twee dagen verwachten we een stevige opkomst van bezoekers in Moerdijk. Men komt om te kopen, te ervaren en te ontmoeten, wat voor een unieke sfeer zal zorgen.”

Zie ook
Terwijl we afscheid nemen van een jaar met hoogte- en dieptepunten voor zware apparatuur, hebben we de Top 10 verhalen uit de Ritchie Bros.' blog uitgekozen. Topartikelen op Ritchie Bros.’ blog in 2023
Naar boven