Ritchie Bros. neemt IAA over

8 november, 2022| 2 minuten leestijd
Ritchie Bros to acquire IAA

Ritchie Bros. en IAA Inc hebben aangekondigd een definitieve overeenkomst aan te gaan waarbij Ritchie Bros. IAA zal overnemen. IAA is een toonaangevende wereldwijde digitale marktplaats die kopers en verkopers van voertuigen verbindt met 210 faciliteiten wereldwijd, waaronder in de VS, Canada en Europa.

“IAA versnelt onze reis om de vertrouwde wereldwijde marktplaats voor inzichten, diensten en transactieoplossingen te worden. Hun zeer complementaire activiteiten in een aangrenzende verticale sector zullen ons in staat stellen extra groei te realiseren. Dankzij onze vertrouwde merken, een vergelijkbaar bedrijfsmodel en complementaire diensten verwachten we de efficiรซntie te verhogen en een veerkrachtiger bedrijf te creรซren.”

Ann Fandozzi, CEO van Ritchie Bros.

Deze transactie zal ons klantenbestand diversifiรซren en zorgen voor een belangrijke aanwezigheid in de remarketing van voertuigen. Het zal onze groei en strategische visie versnellen om een volgende generatie wereldwijde marktplaats voor commerciรซle activa en voertuigen te creรซren, ondersteund door geavanceerde technologieรซn en data-analyse.

“Deze aankondiging getuigt van de passie en toewijding van de teams van Ritchie Bros. en IAA. We verwachten dat deze transactie nieuwe en spannende groei- en ontwikkelingsmogelijkheden zal creรซren voor de werknemers van zowel Ritchie Bros. als IAA naarmate we ons gecombineerde bedrijf opschalen. Terwijl we dit doen, zullen we onze cultuur en gedeelde waarden blijven koesteren, gebaseerd op het ondersteunen en in staat stellen van ons team om een best-in-class klantervaring te creรซren.”

Ann Fandozzi, CEO van Ritchie Bros.

De transactie zal naar verwachting in de eerste helft van 2023 worden afgerond, afhankelijk van goedkeuringen en andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. Lees het volledige persbericht hier.

Naar boven