Maak kennis met SmartEquip en Rouse op bauma

19 oktober, 2022

Een paar dagen voor Bauma spraken we met Alex Schuessler (oprichter en directeur van SmartEquip) en Phil Mause (directeur van Rouse Analytics) om een voorproefje te krijgen van hun verwachtingen van de beursen de nieuwste ontwikkelingen van hun bedrijven in Europa.

SmartEquip

SmartEquip (een bedrijf van Ritchie Bros.) is een toonaangevende technologiestandaard voor levensduurbeheer van zwaar materieel, service en inkoopondersteuning.

Bauma 2022 komt dichterbij. Ten eerste: wat betekent het voor u om weer aanwezig te zijn op Bauma? Waar kijkt u naar uit?

Alex Schuessler: “Om te beginnen is het een opluchting om er weer te zijn na lange vertragingen als gevolg van COVID-19. Ik kijk ernaar uit om de vele klanten met wie we de afgelopen 3 jaar hebben samengewerkt te ontmoeten, van wie velen voor het eerst face-to-face, en een groot aantal van onze klanten te introduceren bij het team van Ritchie Bros., voor het eerst sinds onze overname bijna een jaar geleden.”

Eén van de grote thema’s op Bauma dit jaar is de digitalisering van de bouwmachinesector. Welke belangrijke trends wilt u in dit verband benadrukken en hoe manifesteert dit thema zich volgens u bij SmartEquip en haar klanten?

Alex Schuessler: “De acceptatie van digitale oplossingen door onze klanten is in de afgelopen 2 jaar drastisch toegenomen vanwege de gedwongen afhankelijkheid van technologie tijdens de pandemie.  Al vele jaren zagen bedrijfsteams en hun leidinggevenden dat het tijd was om de branche te digitaliseren. Door COVID-19 kwam er een gedwongen transformatie en veel veranderingen werden als positief erkend. SmartEquip heeft zijn leveranciersbestand met ongeveer 50% uitgebreid sinds de laatste Bauma in 2019, en dat is voor een groot deel hieraan te danken. Bovendien is het gevoel van samenwerking tussen ons en onze klanten enorm versterkt.”

SmartEquip maakte grote stappen in 2022. Wat waren volgens u de meest opwindende ontwikkelingen?

Alex Schuessler: “We zijn erg blij dat we LOXAM, het grootste verhuurbedrijf van Europa, hebben toegevoegd aan ons netwerk.  Net als bij andere grote bedrijven die de afgelopen jaren bij ons platform zijn gekomen, biedt dit de leverancier het vertrouwen dat aansluiting op het netwerk vandaag de dag gelijkstaat met aansluiting bij de industrienorm voor onderdelen, service en levensduurbeheer van zwaar materieel.

We zijn ook erg enthousiast over het uitgebreide gebruik van ons e-commerceplatform door fabrikanten en dealers. Deze leveranciers gebruiken al jaren ons SmartEquip-platform om in contact te komen met wagenparkeigenaren en breiden hun gebruik nu uit voor hun eigen online e-commerce. ”

Rouse

Rouse (een bedrijf van Ritchie Bros.) helpt bedrijven bij het nemen van intelligente beslissingen met de meest nauwkeurige en betrouwbare marktinformatie over bouw-, transport- en materiaaloverslagmachines.

Bauma 2022 komt dichterbij. Ten eerste: wat betekent het voor u om weer aanwezig te zijn op Bauma? Waar kijkt u naar uit?

Phil Mause: “I’Ik ben erg enthousiast om samen met de rest van het team van Ritchie Bros. aanwezig te zijn op Bauma, omdat het mijn eerste keer is en de eerste keer dat Rouse daar wordt vertegenwoordigd. Rouse biedt verhuurbedrijven en dealers in Noord-Amerika al meer dan tien jaar marktintelligentie en benchmarking op het gebied van huurtarieven, gebruik en prijzen van gebruikte machines. We helpen onze klanten vragen te beantwoorden als “Wat is een Caterpillar 320 van 2012 waard?” en “Hoe is mijn huurtarief voor een schaarlift van 2019 vergeleken met mijn concurrenten in New York?” We bereiden ons voor op de introductie van benchmarkrapportage over huurtarieven en gebruik in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland in 2023. Ik verheug me op een ontmoeting met Europese verhuurbedrijven en dealers om hen meer te vertellen over de marktintelligentie die we in Noord-Amerika aanbieden en hoe enthousiast we zijn om deze in Europa te implementeren.

Eén van de grote thema’s op Bauma dit jaar is de digitalisering van de bouwmachinesector. Welke belangrijke trends wilt u in dit verband benadrukken en hoe manifesteert dit thema zich volgens u bij Rouse en haar klanten?

Phil Mause: “Rouse is al 20 jaar toonaangevend met oplossingen voor verhuurbedrijven en dealers om op basis van gegevens betere beslissingen over hun machines te nemen. We verzamelen elke nacht ruim 40 gegevensvelden over meer dan 2.000.000 afzonderlijke machines die oorspronkelijk meer dan 70 miljard dollar hebben gekost, en over meer dan 30 miljard dollar aan verhuurtransacties en meer dan 22 miljard dollar aan verkooptransacties voor zwaar materieel per jaar in Noord-Amerika, Europa en Australië. Met deze informatie, die we opschonen en standaardiseren, kunnen we marktintelligentie en inzichten aan onze klanten leveren die hen helpen om huurtarieven, gebruik en de waarde van zwaar materieel beter te begrijpen. Op basis van deze informatie kunnen ze beter geïnformeerde beslissingen nemen voor hun wagenpark- en omzetbeheer.”

Rouse groeit en evolueert in 2022. Wat zijn de nieuwste indrukwekkende evoluties en ontwikkelingen die u kunt delen?

Phil Mause: ” We werken samen met een aantal toonaangevende verhuurbedrijven in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, waaronder Sunbelt, Zeppelin en Riwal, om in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland benchmarkrapportage over tarieven en gebruik te introduceren. We kijken ernaar uit om dit in 2023 te implementeren en marktintelligentie voor verhuurde en gebruikte machines te verstrekken aan Europese verhuurbedrijvens.”

Zie ook
Terwijl we afscheid nemen van een jaar met hoogte- en dieptepunten voor zware apparatuur, hebben we de Top 10 verhalen uit de Ritchie Bros.' blog uitgekozen. Topartikelen op Ritchie Bros.’ blog in 2023
Naar boven