Het belang van flexibiliteit in het machinepark

21 december, 2020

Bouwbedrijven, grondverzetbedrijven en wegenbouwers zijn, meer dan ooit, op zoek naar flexibiliteit in hun machinepark. Bedrijven hebben te maken met snel veranderende emissie-eisen waar het materieel aan moet voldoen, terwijl nog niet duidelijk is welke techniek écht toekomstbestendig is. Elektrisch, waterstof of toch een schone dieselmotor?

Veel ondernemers willen flexibiliteit, misschien nu meer dan ooit. Naast veranderende emissie-eisen is er een tweede oorzaak is ook te vinden in de marktontwikkelingen; de huidige pandemie en eerder de stikstofcrisis en PFAS-problematiek kan tot onzekerheid rondom projecten leiden. Ondernemers hebben hier lessen uit getrokken en willen met hun machinepark sneller kunnen inspelen op veranderingen in de markt. Flexibel uitbreiden van het machinepark hoeft niet moeilijk te zijn; kijk maar naar de groei in de materieelverhuurmarkt en ook die van online materieelveilingen waar aankopen snel inzetbaar kunnen zijn.

Waar het echter aan ontbrak was meer flexibiliteit om vlot en zonder poespas materieel te verkopen. Dit kan o.a. via advertentiewebsites hetgeen snel een tijdrovende activiteit kan worden voor drukke ondernemers en fleetmanagers. Naast haar online veilingen vanuit Moerdijk, springt Ritchie Bros. met Marketplace-E nu in dat gat.

Marketplace-E is een internationale online marktplaats van Ritchie Bros. die 24/7 open is en die meer te bieden heeft dan een traditionele advertentiesite. Items plaatsen is eenvoudig en Ritchie Bros. verzorgd inspectierapporten en promotie.

De klant kan ervoor kiezen vanaf de eigen locatie of de onze te verkopen.

Diederick van Haselen van Ritchie Bros.

Naast de locatie waarvandaan je verkoopt hebt je als verkoper ook meer invloed op de verkoopprijs dan bij een online veiling. Er kan desgewenst een minimumprijs ingesteld worden of er kan via het systeem eenvoudig op inkomende biedingen gereageerd worden. Daarnaast kan Marketplace-E eenvoudig geschakeld worden aan de Ritchie Bros. online veilingen die meerdere keren per jaar vanuit Moerdijk gehouden worden. Met wereldwijd 1.8 miljoen potentiële kopers die van Ritchie Bros. platformen gebruik maken, ontstaat er dus een krachtig kopersnetwerk waarin Ritchie Bros. de verkoop voor de hoogst haalbare prijs in de markt verzorgd binnen een overeengekomen periode.

We nemen hierbij ook al het papierwerk rondom het verkopen van machines uit handen; zelfs de logistiek, bezichtigingen, administratie, klantenservice en exportdocumenten. Alles kan geregeld worden. Met een minimale inspanning behaald u keer op keer de maximale verkoop van uw machines.

Zie ook
Sebastian Popp, Economisch Directeur bij CECE, en Chris Sleight, Algemeen Directeur van Off-Highway Research, deelden belangrijke inzichten over de markt voor bouwmaterieel tijdens Moerdijk Live Xperience. 6 trends om in de gaten te houden voor 2024
Naar boven