Actieve vlootinformatie voor verhuurbedrijven

31 maart, 2022| 3 minuten leestijd

De wereld om ons heen draait om data en in de verhuurbranche is dat niet anders. Voor veel verhuurbedrijven gaan gesprekken over data vaak gepaard met digitaliseringsoplossingen die hen kunnen helpen efficiรซnter te werken en hun bedrijfsbeslissingen te verbeteren. Of het nu gaat om het benchmarken van het gebruik, het traceren of de beschikking over verhuurmaterieel, niet alleen de gegevens op zich, maar ook de toepassingen eromheen maken een enorm verschil.

Groot of klein, alle verhuurbedrijven gebruiken in principe dezelfde KPI’s om de prestaties en winstgevendheid van hun vloot te volgen. Meer dan ooit tevoren is inzicht in de realiteit van de eigen vloot een belangrijke succesfactor geworden. Het verzamelen, modelleren en visualiseren van data over bedrijfsmiddelen verandert in hoog tempo de manier waarop de verhuursector zaken doet. Rouse Services, de leider op het gebied van data over verhuur van machines, is al meer dan twee decennia actief op het gebied van dataverwerking in Noord-Amerika, waardoor hun expertise in de verhuursector van unieke omvang is.

Inzichten op basis van gegevens, voor betere zakelijke beslissingen

Hoewel het oorspronkelijke bedrijf werd opgericht in 1920 en gespecialiseerd was in veilingen en liquidaties, vond in 2000 een transformatie plaats toen de focus van de organisatie werd verlegd naar taxaties voor verhuurbedrijven van machines en gereedschap. De verkoop van machines en data-analyses hierover volgden al snel, waarbij het bedrijf een leider werd in het voorzien van verhuurbedrijven en dealers van benchmarks en data-rapportage-oplossingen voor de industrie.

Eind 2020 sloot Rouse Services zich aan bij de Ritchie Bros. familie van oplossingen, waarmee onze evolutie van een veilingbedrijf naar een marktplaats voor inzichten, diensten en transactieoplossingen werd versneld. Nu, in 2022, breidt Rouse zijn marktintelligentie-oplossingen uit naar de Europese markt – een opwindende ontwikkeling voor de Europese verhuursector.

Wij verzamelen momenteel onder meer gegevens over de verkoop van gebruikte machines ter waarde van ongeveer 20 miljard dollar (18 miljard euro) en gebruiken die om te benchmarken wat machines over de hele wereld kosten.

Phil Mause, Managing Director, Rouse Analytics

Op maat gemaakte gegevens en benchmarkingdiensten voor verhuurbedrijven

Hoe ontwikkelt Rouse zijn benchmarktarieven en bezettingsgraadgegevens? Meer dan 250 verhuurbedrijven die al met Rouse werken, leveren ’s nachts gegevens van hun wagenpark en werkelijke verhuurfacturen via hun eigen rapportageplatform. De informatie wordt vervolgens samengevoegd en geanonimiseerd om klanten real-time inzicht te geven in hun eigen prijzen, bezettingsgraad en andere verhuurvloot KPI’s, en ook vergelijkingen met historische benchmarks.

De vlootgegevens omvatten de huurdatum van de machines, de duur van de huurperiode en het totale gebruik tijdens die huurperiode. Op het niveau van de facturering omvatten de gegevens de huurprijzen van elk machine, de kosten voor ophalen en afleveren, de brandstofkosten, verzekering, enzovoort. De combinatie van deze verschillende lagen van details biedt een ongekend uitgebreid inzicht in de volledige inkomstenstroom van een verhuurbedrijf. Rouse gebruikers kunnen niet alleen hun eigen vloot in de gaten houden, maar deze ook op verschillende manieren benchmarken met de gemiddelden in de branche.

We volgen de vloot op materieelniveau… En we hebben geprobeerd een uitgebreid beeld te schetsen van de totale inkomsten en de afzonderlijke segmenten te identificeren die je kunt vergelijken op een “appels met appels” basis.

Phil Mause, Managing Director, Rouse Analytics

Wil je meer te weten komen? Bekijk het volledige interview met Gary McArdle (President Rouse Services) en bezoek de Rouse Services website om te ontdekken hoe je data inzichten kunt integreren in jouw bedrijf.

Naar boven