5 redenen om eens een bezoek te brengen aan onze kijkdagen

1 september, 2021| 4 minuten leestijd

Sinds April 2020 houden we al onze veilingen helemaal online. Maar wist je dat je bij veilingen van Ritchie Bros. vooraf items kunt komen bekijken op het terrein?

Alle items die we verkopen in de online veilingen worden vooraf naar de veilinglocatie gebracht. Hier worden ze ingechecked en netjes in rijen geparkeerd, zodat geïnteresseerden ze kunnen bekijken voor ze gaan meebieden. In deze blog zetten we 5 redenen uiteen waarom een bezoek aan onze kijkdagen interessant voor je kan zijn.

1. Zien, voelen, horen, ruiken

Veel van onze klanten beginnen hun veilingavontuur op onze website waar tientallen foto’s, video’s en specs te vinden zijn. Veruit de meeste items die we verkopen zijn gebruikte machines en alles wordt geveild zonder garantie (of zoals in het Engels zeggen ‘as is, where is’). Soms wil je meer zekerheid voordat je een oordeel velt en dan is het natuurlijk fijn om die machine, tractor, truck of ander item van dichtbij te komen inspecteren. Sommige klanten nemen een collega van de werkplaats of andere technische specialist mee, om samen te evalueren of de machine voldoet aan de wensen – en de waarde te bepalen.

2. Testen van machines

Lekker door het aanbod op onze website rondneuzen is natuurlijk geweldig, maar in die cabine zitten met een ronkende motor en de controls in je handen – dat is toch andere koek. Tijdens de kijkdagen kun je niet alleen machines bekijken, veel machines kunnen ook getest worden. Kom naar de yard balie met het lotnummer en je krijgt de sleutels mee. Zo kun je de motor starten, onder de kap kijken en enkele basis functionaliteittesten doen. Hopelijk begrijp je dat in het kader van veiligheid rondjes rijden en kuilen graven niet zijn toegestaan…

3. Vergelijken van machines

Door het ruime veilingaanbod zijn er vaak vergelijkbare machines, trucks en trekkers verkrijgbaar. Ben je in dubio welke je wilt kopen? Dat is niet gek. Een tip is om voor je bezoek aan de kijkdagen met behulp van onze website een lijstje met de items te maken waarin je interesse hebt (lotnummers). Bij aankomst op het terrein loop je ze één voor één langs en schrijf je je bevindingen op. Vervolgens rangschik je de items, zodat je precies weet welke je wilt kopen. Mocht een andere bieder boven jouw budget bieden op die ene machine, kun je vlot bepalen op welke vergelijkbare machines je mee wilt bieden.

4. Ons team staat voor je klaar

Als het je eerste keer is of als je vragen hebt, combineer je met een bezoek aan de kijkdagen het nuttige met het aangename. Je kunt je ter plaatse registreren voor de veiling, informatie krijgen over financiering van aankopen, transportdiensten, opknapdiensten en meer.
In Moerdijk staat ons team van experts voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Ook zijn er Territory Managers aanwezig die het aanbod goed kennen en je advies kunnen geven over zowel het kopen als verkopen van machines.

Stel je eens voor… je komt op een terrein aan ter grootte van een aantal voetbalvelden. Overal waar je kijkt zie je machines en er lijkt geen einde aan te komen. Graafmachineswielladers en knikdumpers… van grote grondverzetters tot kleine aggregaten, deze en vele andere items zijn bij ons op de yard te bekijken. Het is een unieke ervaring om zo’n grote verzameling van materieel op een groot terrein van dichtbij te bekijken.

Daarnaast kun je tijdens de kijkdagen natuurlijk een lekkere bak koffie of een heerlijke snack verkrijgen, zodat je na een korte break weer door kan met het inspecteren van onze machines.

Naar boven