Hoe een Italiaanse dealer van machines bruikbare inzichten en efficiëntiewinsten behaald

5 juli, 2022

Als je aan Ritchie Bros. denkt, denk je misschien aan het kopen en verkopen van gebruikte machines op onze veilingen en online marktplaatsen. Vandaag de dag helpen wij klanten om veel meer te doen dan enkel en alleen de verkoop van machines. Een van de manieren waarop wij bedrijven helpen met het beheren van het machinepark, is met Ritchie Bros. Asset Solutions – onze online oplossing voor het inventarisbeheer waarmee eigenaren van materieel hun activa kunnen volgen, taxeren en verkopen met eenvoudige workflows.

Maak kennis met Marco Simionato, manager van gebruikte machines bij Comai SPA, een erkende Volvo-dealer van bouwmachines in het noordwesten van Italië. Dit familiebedrijf verkoopt en verhuurt bouwmachines en heeft klanten in het hele Middellandse Zeegebied en daarbuiten.

We hebben een vloot van ongeveer 200 machines, waarvan ongeveer een derde in gebruik is door onze verhuuractiviteiten. Onze populairste producten zijn graafmachines en wielladers, maar we bieden ook dumpers, dozers, minigraafmachines en nog veel meer aan, afhankelijk van de beschikbaarheid van het materieel en de tijd van het jaar.

Meer ontdekken dan alleen veilingen

Comai SPA en Marco maken al 20 jaar gebruik van de listingssite Mascus en verkopen materieel op veilingen van Ritchie Bros. Comai SPA begon met het kopen en verkopen van machines via onze veilingen in Italië en Nederland, maar naarmate Ritchie Bros. meer diensten en oplossingen toevoegde, besloten ze die ook te ontdekken.

Onze relatie met Ritchie Bros. is altijd al sterk geweest. De veilingen hebben ons enorm geholpen bij het vinden en verkopen van materieel. En wanneer we zelf machines wilden verkopen, gebruikten we Ritchie Bros.’s krachtige listingswebsite Mascus om de klus te klaren.

Beter beheer van de vloot

Onlangs wilden Marco en zijn collega’s bij Comai SPA een beter overzicht krijgen van hun vloot. Ze waren op zoek naar een handige online tool die alles kon samenbrengen, betere beslissingen kon nemen en nieuwe efficiëntie van ons materieel kon bereiken. Met Ritchie Bros. Asset Solutions vonden ze een geweldig online platform voor het beheer van je machines.

Het feit dat al onze vlootinformatie op één plaats is opgeslagen en we toegang hebben tot historische gegevens, helpt ons elke dag van het jaar. Wanneer het tijd is om items te verkopen, kunnen we ze eenvoudig naar het best passende verkoopkanaal van Ritchie Bros. pushen – en het kost ons maar een paar klikken.

De prijs is goed

Marco maakt regelmatig gebruik van Ritchie Bros. Price Results – een tool die is geïntegreerd in Ritchie Bros. Asset Solutions – waarmee hij gemakkelijk zicht kan houden op de waarde van zijn eigen vloot, en ieder item individueel kan checken.

Al onze interne afdelingen werken met dezelfde tool en beheren onze vloot in dezelfde omgeving. Met Ritchie Bros. Price Results hoef ik niet meerdere bronnen te raadplegen voor de marktprijswaarde van een item. Ik heb alle informatie in één tool en er is geen behoefte aan extra administratief papierwerk. Met Ritchie Bros. Asset Solutions is het beheer van onze vloot efficiënter, handiger en – eerlijk gezegd – leuker geworden.

Ritchie Bros. Asset Solutions is een geweldig hulpmiddel voor dealers van materieel en materieelbeheerders zoals Marco bij Comai SPA. Maar ook andere eigenaren van materieel, zoals verhuurbedrijven, OEM’s, aannemers en financieringsmaatschappijen profiteren van deze handige tool. Marco verwoordt het misschien het best:

Extra papierwerk is niet meer nodig, alles kan nu handig en gemakkelijk online worden gedaan en dat is nu net waar fleetowners naar op zoek zijn.

Zie ook
Ainscough all-terrain cranes Ainscough verkoopt tien werkklare mobiele hijskranen via Ritchie Bros.
Naar boven