Gaetano Ferrari, Fercav SRL

1 maart, 2021

Gaetano is de eigenaar van Fercav SRL, een grondverzet- en mijnbouwbedrijf in Noord-Italië dat ook een steengroeve in de provincie Modena exploiteert. Gaetano, die al meer dan 15 jaar actief is, werkt sinds 2004 samen met Ritchie Bros. Hij heeft veel ervaring met het kopen en verkopen van materieel via Ritchie Bros.

Toen hij voor het eerst hoorde van de veilingen zonder limieten van Ritchie Bros., werd hij meteen nieuwsgierig. Niet veel later werd hij uitgenodigd voor een evenement in Florence dat werd georganiseerd door Ritchie Bros., dat toen net was begonnen op de Italiaanse markt. Gaetano bezocht het evenement en ontmoette daar Nicola Nicelli (inmiddels Vice President Sales bij Ritchie Bros.). Zijn belangstelling voor de veilingen nam nog verder toe.

Mijn eerste veilingaankoop was een kipper. Ik kocht hem in Livorno, op het eerste terrein van Ritchie Bros. in Italië.

Omdat hij tevreden was met zijn eerste aankoop, bleef hij kopen op de veilingen en begon hij ook met het verkopen van materieel dat hij niet langer nodig had. Gaetano heeft nog altijd de eerste brochure van Ritchie Bros., die hij bewaart als verzamelaar en om een aandenken te hebben aan die tijd.

Ik heb uitstekende machines gekocht op de veilingen en het team van Ritchie Bros. heeft me altijd betrouwbaar en juist advies gegeven.

Sommige mensen beschouwen veilingen als manier om voor een spotprijs te krijgen wat ze willen, maar Gaetano bekijkt dat anders. Volgens hem gaat het om de verhouding tussen kwaliteit en prijs. Als eindgebruiker van het materieel dat hij koopt, is hij op zoek naar kwalitatief goede items die hij vol vertrouwen aan het werk kan zetten.

Als er geen items beschikbaar zijn op de Italiaanse markt, vindt hij het geen enkel probleem om materieel te kopen op veilingen van Ritchie Bros. in andere landen.

Ik vond en kocht twee bulldozers in Kentucky (Verenigde Staten), zonder ze persoonlijk te bekijken. De foto’s en beschrijvingen op de website van Ritchie Bros. waren zeer uitgebreid. Toen ik de bulldozers kreeg, bleken ze in uitstekende staat te verkeren, zelfs beter dan verwacht.

In de loop der jaren hebben Gaetano en het team van Ritchie Bros. een goede samenwerking en vertrouwensrelatie opgebouwd. Niet alleen voor het kopen van items, maar ook voor advies toen Gaetano zelf een machine wilde verkopen.

Op de vraag welk advies hij heeft voor andere bedrijven die materieel willen verkopen, antwoordde Gaetano:

Ik richt me graag op het runnen van mijn bedrijf. Het verkopen van materieel vereist hele andere vaardigheden. U moet het item adverteren, afspraken regelen, onderhandelen over prijzen en nog veel meer. Het kan een onzeker en tijdrovend proces zijn. Verkopen via Ritchie Bros. is heel eenvoudig. U ondertekent het contract en levert het materieel af. Zij zorgen voor alle details, verkopen het materieel en zorgen dat u uw geld krijgt. Dat zijn grote voordelen, en daarom kies ik voor Ritchie Bros.

Zie ook
Ainscough all-terrain cranes Ainscough verkoopt tien werkklare mobiele hijskranen via Ritchie Bros.
Naar boven