Vijf stappen om uw bouwbedrijf online veilig te houden

16 oktober, 2020

In de afgelopen jaren heeft de bouwsector een verschuiving gezien naar e-commerce en online activiteiten. Dit betekent dat kopers en verkopers van materieel kunnen profiteren van de vele voordelen van een werkelijk mondiale, virtuele markt. Deze digitale transformatie betekent echter ook dat bedrijven ervoor moeten zorgen dat hun cyberbeveiligingsstrategieën up-to-date zijn. Om u te helpen uw bedrijf te beschermen, heeft Ritchie Bros. een gratis gids voor materieeleigenaren opgesteld die hen kan ondersteunen bij het nemen van de juiste stappen.

Digitale transformatie is een natuurlijke evolutie in de bouwsector – het is een trend die blijft, en de aanhoudende COVID-19-pandemie en nationale lockdowns hebben deze transitie nog verder versneld. Ritchie Bros. heeft dit ook ervaren, met de verkoop van 308.000 machines via online kanalen in de eerste zes maanden van 2020 en kopers uit 140 landen. Meer online zaken doen biedt nieuwe mogelijkheden, maar brengt ook nieuwe risico’s. Bedrijven moeten voorzorgsmaatregelen nemen om hun online activiteiten veilig te houden. Om u te helpen groeien en het meeste uit uw bedrijf te halen, wil Ritchie Bros. zijn tips en trucs delen om cyberdreigingen buiten de deur te houden.

1. Blijf up-to-date

Hoewel de bedreigingen in het digitale landschap voortdurend evolueren, is het goede nieuws dat dit ook geldt voor de technologie. Door eenvoudigweg up-to-date te blijven met de technologie komt u een heel eind als het gaat om een solide beschermingsbasis. Tegelijkertijd is het een goed idee om ervoor te zorgen dat de personen die cyberbeveiliging in de organisatie beheren zich bewust zijn van de nieuwste bedreigingen. Bij Ritchie Bros. woont ons team voor cyberbeveiliging seminars en trainingen bij, zowel om te leren als om bij te dragen aan de wereldwijde cyberbeveiligingsgemeenschap. Up-to-date blijven kan vaak ook gratis, door gebruik te maken van bronnen zoals The European Cybersecurity Month of Cyber Security Training Course.

2. Ken uw bedreigingen

Volgens verschillende bronnen, zoals The Wall Street Journal en TechHQ, zijn bouwbedrijven gevoeliger voor cyberaanvallen en cybergijzelingen vanwege hun gedecentraliseerde bedrijfsstructuren en beperkte bewustzijn van risico’s. Cyberdreigingen evolueren voortdurend, maar voor een sterke verdediging het is cruciaal om te begrijpen wat het inhoudt. Drie van de meest voorkomende bedreigingen zijn:

  • Ransomware

Deze schadelijke software blokkeert de toegang tot uw computersysteem totdat er losgeld is betaald. Wees u ervan bewust geen verdachte bijlagen of koppelingen in e-mails te openen. Investeren in controles om te beschermen tegen ransomware en ervoor zorgen dat u back-ups maakt van uw gegevens om het herstel te vergemakkelijken.

  • Phishing

Dit is de gemakkelijkste manier om geraakt te worden. Door middel van communicatie – ontworpen om betrouwbaar te lijken – zal de scammer proberen om informatie te verkrijgen zoals gebruikersnamen, wachtwoorden of persoonlijke informatie. Een trainingsprogramma ontwikkelen en het gebruik van digitale hulpmiddelen overwegen om uw netwerk te beschermen.

  • Internetfraude

Criminelen proberen informatie of geld van ontvangers los te krijgen.
Naast het bewust maken van deze dreiging onder personeel zouden bedrijven ook een systeem moeten hebben waar werknemers of klanten incidenten kunnen melden.

3. Investeer in de juiste hulpmiddelen

Bouwbedrijven begrijpen over het algemeen het belang van het investeren in de juiste materialen. Dit moet worden uitgebreid tot de bescherming van uw online activiteiten. Bouwbedrijven moeten met name rekening houden met het volgende:

• Koop software van bedrijven die u vertrouwt.
• Investeer in e-mailbescherming.
• Denk nog eens na over uw prioriteiten op het gebied van netwerk- en serverbeveiliging en investeer in oplossingen die zijn ontworpen voor werken in de cloud.
• Overweeg te investeren in Machine Learning (ML) en Kunstmatige Intelligentie (AI) om te detecteren en te reageren.

4. Plan voor werken vanuit huis

Hoewel veel bouwbedrijven ervaring hebben met teamleden die vanaf meerdere locaties opereren, zal de opkomst van thuiswerken tijdens de coronavirus-pandemie doorzetten, dus is het belangrijk dat er geschikte processen voor zijn. Er zijn verschillende eisen die bedrijven kunnen stellen aan mensen die vanuit huis werken, waaronder:

• Beveiligde WiFi-routers en -toegangspunten in huis
• Als u een thuiswerkplek of een privéwerkstation voor zaken gebruikt, zorg er dan voor dat u over antivirusbescherming beschikt
• Deel uw computer niet met anderen
• Versleutel gevoelige gegevens
• Volg de gangbare procedures tijdens videoconferencing-gesprekken.

5. Bescherm uw gegevens

Als bouwbedrijf beschikt u over informatie die commercieel gevoelig is zoals personeelsbestanden, klantenaccounts, projectplannen etc. en moeten worden beschermd. Uw organisatie moet ten minste één persoon hebben die toezicht houdt op de privacy van gegevens, en zijn/haar verantwoordelijkheden moeten zijn:

• Ervoor zorgen dat er geschreven beleidsregels, richtlijnen en procedures zijn rondom gevoelige gegevens
• Teamleden trainen in het omgaan met en verwerken van gegevens
• Transparantie bieden in de manier waarop gegevens worden opgeslagen, gedeeld en verwerkt
• Het hebben van een overeenkomst voor gegevensverwerking met derden

Cyberbeveiliging kan een ingewikkeld onderwerp lijken, maar er zijn veel manieren om u en uw bedrijf veilig te houden – en u hoeft het niet alleen te doen. Er zijn veel cyberbeveiligingsconsultants die uw bedrijf kunnen helpen, en Ritchie Bros. heeft een eenvoudig te volgen rapport over cyberbeveiliging opgesteld om u te helpen aan de slag te gaan.

Zie ook
Sebastian Popp, Economisch Directeur bij CECE, en Chris Sleight, Algemeen Directeur van Off-Highway Research, deelden belangrijke inzichten over de markt voor bouwmaterieel tijdens Moerdijk Live Xperience. 6 trends om in de gaten te houden voor 2024
Naar boven