Alles draait om connectiviteit

5 oktober, 2022

Onze industrie draait steeds meer om connectiviteit en digitale services om ons werk effectiever en efficiënter te maken. De digitalisatie van onze industrie is één van grootste thema’s van de bauma beurs. Met Ritchie Bros.’ transitie naar een online marktplaats voor inzichten, services en verkoopoplossingen blijven we stappen maken richting het ontwikkelen van technologieën en het verbinden van onze services.

Ons populaire advertentieplatform Mascus (een Ritchie Bros. bedrijf) heeft een aantal heel zeer interessante technologieën in haar aanbod; een paar jaar geleden hebben we besloten om een slim voorraadbeheersysteem te ontwikkelen. Deze hebben we onder de naam Ritchie Bros. Asset Solutions gelanceerd. Meerdere bedrijven wereldwijd gebruiken ons voorraadbeheersysteem om hun machines te volgen, prijzen te ontdekken en ze kunnen hiermee de kracht van al onze kanalen ontgrendelen. Deze zomer hebben we een nieuwe interface voor onze Mascus klanten geïntroduceerd. Met deze nieuwe tool kunnen zij machines uploaden naar Mascus en advertenties maken. De feedback is erg positief.

Ons Content team heeft bijgepraat met Luca Perlati (Operations Manager bij Ritchie Bros. Asset Solutions) om de laatste ontwikkelingen in de spannende project te bespreken.

Hallo Luca! Vertel eens wat over jezelf

“Ik heet Luca Perlati en ik heb meer dan 20 jaar ervaring in de zwaar materieel sector, binnen verschillende expertises: sales, verhuur, taxaties, data en services. De laatste 10 jaar heb ik als Sales Manager bij Ritchie Bros. en met de Mascus divisie. Mijn meest recente functie is als manager commerciële operatie van Ritchie Bros. Asset Solutions waarbij ik verantwoordelijk ben voor een internationale regio.“

Bezoek Luca Perlati’s workshop op bauma over ‘Equipment Management and Price Discovery’!

Voor degenen die Mascus niet kennen, kun je uitleggen wat Mascus is en hoe bedrijven het platform gebruiken om materieel te managen en om machines te verkopen?

Mascus is één van de grootste machine advertentiewebsites welke bedrijven helpt met het plaatsen van advertenties en het verkopen van items aan een wereldwijde kopersdatabase. Het is een Pppulaire en  drukbezochte site die vertaald is in 38 talen en heeft honderduizenden advertenties online staan. Mascus is een essentieel platform voor bedrijven die zelf hun materieel willen verkopen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik en we hebben lokale support teams beschikbaar om klanten te helpen met eventuele vragen.”

Wat is inventory management en wie heeft dit nodig?

“De Inventory Management System (IMS) van Ritchie Bros. Asset Solutions is een mobiel-vriendelijke web tool die klanten helpt om hun machines te beheren gedurende de levencyclus van deze machines. Het systeem is handig voor verschillende soorten klanten: verhuurbedrijven, OEM dealers, handelaren, aannemers en eindgebruikers. Deze klanten willen hun vloot onder controle hebben, zelfs als de machines elders beheerd en opgeslagen zijn. Uiteraard speelt technologie een steeds belangrijkere en cruciale rol; klanten willen toegang tot het platform van verschillende apparaten tegelijkertijd, willen kiezen tussen verschillende verkoopkanalen, activiteit rapporten inzien en een up-to-date schatting van hun inventaris ontvangen. Dit alles is mogelijk met ons voorraadbeheersysteem, wat geavanceerde technologie gebruikt met geïntegreerde verkoopkanalen al in de tool gebouwd.”

 Kun je een voorbeeld geven van een Ritchie Bros. Asset Solutions gebruikers en hoe zij hun machinebeheer hebben kunnen transformeren?

“Ik kan een voorbeeld geven van een machine handelaar die nieuwe en gebruikte machines verkoopt en verhuurt. Door de IMS van Ritchie Bros. te gebruiken kan hij gebruikt materieel inspecteren en de interne communicatie van de Sales mensen rondom die machines volgen. Hij kan ook een prijs schattingen op al zijn machines krijgen dankzij de RB Price Results tool, verhuur beheren en gebruikt materieel adverteren op Mascus. Met één klik kan deze handelaar zijn machines verkopen door ze in een veiling te zetten of ze te adverteren op Ritchie Bros.’ Marketplace-E.”

Met de nieuwe interface krijgen gebruikers een beter overzicht van hun activa, zien ze prijsgegevens van apparatuur en kunnen ze gemakkelijk een verkoopkanaal selecteren dat op dat moment bij hun behoeften past

Vertel ons eens wat meer over de recente ontwikkelingen met het Voorraadbeheersysteem. Voor wie is dit interessant en waarom?

De Ritchie Bros. Price Result tool is absoluut één van de tools die gebruikers van ons Voorraadbeheersysteem erg waarderen omdat het toegang geeft tot Ritchie Bros. haar wereldwijde veilingresultaten en Mascus advertentie prijsdata. Met deze prijstool kan men de prijzen checken voor een specifiek machinetype in de veilingresultaten wereldwijd en in de advertentiegegevens van Mascus. Zo krijgt men een accurate schatting van de waarde van hun materieel. Een andere belangrijke recente ontwikkeling is zeker het Mascus-IMS project. Het is een unieke oplossing die nergens anders in de markt gratis wordt aangeboden.”

Wat is het Mascus-IMS project?

Het draait allemaal om connectiviteit. Het doel van dit project is om Mascus klanten toegang te geven tot het Ritchie Bros. Voorraadbeheersysteem (afk: IMS) met al haar tools. Zo hebben zij een beter overzicht van hun machines, kunnen ze prijs data inzien en gemakkelijk verkoopkanalen selecteren wat bij hun behoeften past op dat moment. We zijn de migratie voor Mascus klanten in Italië, Turkije, Zweden, Finland & Groot-Brittanië gestart. Andere landen zullen ook volgen zoals, Denemarken, de DACH regio, Benelux, Frankrijk, Polen en Ierland. Uiteindelijk zullen alle Mascus advertentieklanten gebruik kunnen maken van deze moderne en unieke oplossing. De gebruikers krijgen een virtuele tour door het platform. De feedback tot nu toe is erg positief; gebruikers vinden het makkelijk in gebruik en zeer intuïtief.”

Mascus klanten krijgen toegang tot het Ritchie Bros. IMS systeem met al zijn tools.


Heb je nog tips voor machine eigenaren en managers van zwaar materieel die dit interview lezen?

“Zeker. Het klinkt zo makkelijk maar zorg goed voor je machines en gebruik de tools die beschikbaar zijn. De meest succesvolle verkopers op Mascus laten hun items niet maandenlang te koop staan zonder actie te ondernemen. Zij beheren hun materieel op professionele wijze en gebruiken vaak de tools die wij aanbieden. We leveren voorraad management oplossingen voor verschillende soorten bedrijven, inclusief individuele- en OEM dealers, verhuurbedrijven en anderen. We bieden dit voor bedrijven van alle soorten en maten die met nieuwe en gebruikte machines & trucks werken.”

Zie ook
Terwijl we afscheid nemen van een jaar met hoogte- en dieptepunten voor zware apparatuur, hebben we de Top 10 verhalen uit de Ritchie Bros.' blog uitgekozen. Topartikelen op Ritchie Bros.’ blog in 2023
Naar boven