5 redenen om machines te verkopen via advertentiewebsite Mascus

21 november, 2023
Verkoop je apparatuur op Mascus en krijg wereldwijde exposure: Meer dan 100.000 kopers zoeken elke dag naar hun volgende stuk apparatuur op Mascus.

Wat is jouw voornaamste prioriteit als je materieel wilt verkopen? Wil jij zo snel mogelijk verkopen, verkopen met zo min mogelijk gedoe of je verzekeren van het beste resultaat? Ritchie Bros. biedt verkoopkanalen voor verschillende behoeften. Dit keer sommen we de voordelen op van het verkopen van machines via Mascus, het toonaangevende Europese online advertentieplatform.

Wat is een listingwebsite?

Mascus is de nummer 1 listingwebsite in Europa voor het kopen en verkopen van gebruikte zware machines en trucks. Of je nu (land)bouw-, transport- of goederenbehandelingsmachines wilt verkopen, bosbouw- of grondverzetmachines, een advertentieplatform als www.mascus.nl is dé plek bij uitstek voor wie zoveel mogelijk potentiële kopers wilt bereiken (leuk weetje: elke dag zoeken ruim 100.000 gebruikers hun volgende machine op Mascus).

Hoe het werkt? Je kunt kiezen uit een maandelijks abonnement of een vast bedrag per advertentie en beginnen met aanbieden! Het kost slechts enkele minuten om de gegevens van je advertentie in te vullen. Je kunt gemakkelijk foto’s en video’s van de machine uploaden, gewoon rechtstreeks vanaf je mobiele telefoon. Vervolgens nemen geïnteresseerde kopers rechtstreeks contact met je op en kun jij de onderhandelingen leiden.

Als u liever zelf uw materieel wil verkopen dan is dit een goede reden waarom Mascus een goede match voor kan zijn: 

1. Bereik miljoenen kopers

Hier is een simpel feit: hoe meer mensen je advertentie zien, des te groter de kans om te verkopen. Op Mascus wordt jouw aanbieding gepubliceerd in 37 talen aan meer dan 3 miljoen bezoekers per maand. Profiteer van de wereldwijde aanwezigheid van dit gerenommeerde platform en trek miljoenen kopers van over de hele wereld naar jouw machine(s)!

2. Eenvoudig uploaden

Presenteer jouw aanbod in een hoogwaardige aanbieding op Mascus! Kopers willen altijd zoveel mogelijk weten over een machine. Vermeld dus de prijs, foto’s, video’s en alle details die het product uniek maken. Als je echter een grote voorraad hebt, kan het Mascus-team je voorraad automatisch uploaden met data-integratie. Zo eenvoudig als wat.

3. Houd de controle

Soms vereenvoudigt het weglaten van een tussenpersoon het communicatieproces. Door jouw items op Mascus te plaatsen, kun je een richtprijs instellen en vervolgens kunnen potentiële kopers rechtstreeks contact met je opnemen via telefoon, e-mail of WhatsApp.

4. Monitor resultaten

Met het mobielvriendelijke voorraadbeheersysteem kun je gemakkelijk je aanbod uploaden en beheren, terwijl je met de statistiektool van Mascus de advertentieresultaten nauwgezet volgt en inzichten krijgt in de prestaties binnen jouw account. Begrijp de impact van de marketinguitgaven en ontdek wat het beste werkt voor jouw voorraad.

5. Krijg zo nodig hulp

Wanneer je ervoor kiest om materieel via Mascus te verkopen, heb je zelf alle controle over het verkoopproces. Echter, een toegewijde Mascus account manager is er altijd om jou te ondersteunen bij eventuele problemen of vragen.

Benieuwd hoe Mascus voor jou kan werken? Vraag hier meer informatie aan.

Wilt je meer opties verkennen binnen het dienstenpakket van Ritchie Bros.? Vind hier alle verkoopkanalen. Uiteindelijk gaat het niet alleen om verkopen; het gaat om verkopen met het beste resultaat.

Zie ook
Na jaren sterke verkoop van bouwapparatuur wordt Q4 2023 een kopersmarkt. Het is de beste praktijk om je machines nog dit jaar te verkopen. 3 redenen om machines nog dit jaar te verkopen
Naar boven