Verkopen bij Ritchie Bros. – online termijnveilingen vs. Marketplace-E

2 februari, 2021

De online termijnveilingen van Ritchie Bros. zijn het afgelopen jaar veel populairder geworden. Het aantal bieders is enorm toegenomen, waardoor het een krachtige manier is om materieel te verkopen. Maar wist u dat Ritchie Bros. ook een andere geweldige manier biedt om te verkopen? Laten we eens kijken naar Marketplace-E en hoe dit verschilt van onze online termijnveilingen. Daar gaan we!

1. Het is altijd open

Met Marketplace-E hoeft u niet te wachten tot de volgende grote veiling. U kunt materieel, trucks, tractoren en meer kopen of verkopen op Marketplace-E wanneer u maar wilt. De marktplaats is elke dag van het jaar geopend en duizenden internationale kopers zoeken naar materieel en plaatsen biedingen.

Hoe verhoudt dit zich tot onze online termijnveilingen?
Onze termijnveilingen zijn geplande evenementen waarbij de spanning wordt opgebouwd; hoe dichter de veilingdag nadert, hoe groter het aanbod en het enthousiasme bij de kopers! U kunt er absoluut zeker van zijn dat uw items op de veilingdag worden verkocht. Marketplace-E is 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend, maar het kan enige tijd duren voordat de verkoop begint te lopen en uw item wordt verkocht, afhankelijk van wat u verkoopt. Heeft u nu geld nodig? Informeer naar de mogelijkheid dat Ritchie Bros. de machine(s) rechtstreeks van u koopt.

2. U heeft de controle (maar zonder gedoe)

Als u ooit iets privé heeft verkocht, weet u hoeveel tijd en moeite het kan kosten. Materieeleigenaren die wel het verkoopproces onder controle willen hebben, maar liever zonder al het gedoe, zullen Marketplace-E waarschijnlijk wel waarderen. Zodra uw machine online staat, ontvangt u meldingen over biedingen en kunt u met minimale inspanning via het systeem communiceren. Wilt u die telescooplader niet verkopen voor minder dan € 15.000? Stel dan een bodemprijs in. Op Marketplace-E zijn twee verschillende formats beschikbaar:

• Doe een bod: plaats uw items en ontvang biedingen van geïnteresseerde kopers. U kunt de ontvangen biedingen accepteren, weigeren of een tegenbod doen. Zo kunt u gemakkelijk en veilig onderhandelen.

• Online veiling met limieten: hoe cool is het om uw eigen veiling te runnen? Plaats een item, bepaal een bodemprijs en stel de looptijd van de veiling in. Nadat aan de vastgestelde prijs is voldaan, wint de hoogste bieder uw item.

Hoe verhoudt dit zich tot onze online termijnveilingen?
Bij een termijnveiling van Ritchie Bros. doet het systeem al het werk voor u en kunt u geen interactie hebben met biedingen en bieders. Bij de termijnveilingen kunnen geen bodemprijzen worden ingesteld. Verkopen tegen een bodemprijs op Marketplace-E kan een veilige keuze zijn. Maar als de bodemprijs te hoog is, wordt uw artikel niet verkocht en loopt u het risico dat uw tijd en moeite vergeefs zijn geweest. Uw plaatselijke Ritchie Bros.-expert kan u helpen en u adviseren over de marktwaarde van uw materieel en de best mogelijke verkoopstrategie. .

3. Uw locatie of die van ons

Bij sommige verkoopmogelijkheden moeten de items worden vervoerd naar een plek waar ze worden verkocht. Met Marketplace-E kunt u verkopen vanaf uw locatie. Maar er zijn ook klanten die de ruimte op hun terrein nodig hebben of liever hebben dat wij de koper zijn aankopen laten ophalen. U kunt er dus ook voor kiezen om uw materieel op een van onze veilinglocaties van Ritchie Bros. af te leveren en het vervolgens te verkopen op Marketplace-E. Hoe dan ook, het is aan u!

Hoe verhoudt dit zich tot onze online termijnveilingen?
Met online termijnveilingen van Ritchie Bros. bevinden items zich altijd op een veilinglocatie van Ritchie Bros en worden ze vanaf daar verkocht. Het is zo georganiseerd dat geïnteresseerde kopers kunnen langskomen en de apparatuur kunnen bekijken voordat ze een bod plaatsen. Als u vragen heeft over de logistiek van (of naar) onze veilinglocaties, kunnen het Ritchie Bros. Logistics-team en uw lokale Ritchie Bros.-expert u adviseren over de beste – en meest voordelige – manieren.

4. Online kopers zijn dol op inspectierapporten

Wanneer u verkoopt op Marketplace-E, kunt u ook IronClad Assurance-inspectierapporten toevoegen aan uw items. Dit is een garantiecertificaat van een professionele inspecteur die de machine persoonlijk aan een uitgebreide inspectie heeft onderworpen. Kopers hebben de garantie dat ze het item ontvangen in de staat zoals vermeld op onze website – en dat is precies wat u ook wilt. Het biedt meer zekerheid en vertrouwen voor online kopers die overwegen uw items te kopen.

Hoe verhoudt dit zich tot onze online termijnveilingen?
Bij de online termijnveilingen van Ritchie Bros. wordt materieel verkocht zoals het is, zonder enige garanties. Items die worden verkocht via de online termijnveilingen worden echter wel op de website van Ritchie Bros. vermeld, met veel foto’s, video’s en gedetailleerde rapporten. In plaats van de IronClad Assurance die beschikbaar is op Marketplace-E, kunnen kopers items waarin ze geïnteresseerd zijn persoonlijk op de veilinglocatie bekijken en inspecteren.

5. Verkoop wereldwijd

Elk jaar bekijken honderdduizenden mensen ons aanbod en maken ze gebruik van onze online veilingen en marktplaatsen, nu meer dan ooit tevoren. In 2020 steeg ons websiteverkeer met 35% en werden er 71% meer bieders geregistreerd. Als u gemakkelijk toegang heeft tot duizenden kopers van over de hele wereld, zullen uw verkoopresultaten verbeteren. We promoten het aanbod op Marketplace-E via onze marketingcampagnes. Maar wist u dat Marketplace-E ook een intern verkoopteam heeft dat actief onze klantenkring belt om items te promoten en deals te sluiten voor onze verkopende klanten?

Hoe verhoudt dit zich tot onze online termijnveilingen?
Zowel de termijnveilingen als Marketplace-E trekken online kopers uit lokale en internationale markten. De online termijnveilingen zonder limieten trekken honderden, zo niet duizenden, bieders per evenement, terwijl Marketplace-E, dat 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend is, een meer gespreide activiteitenstroom kent. Alleen op Marketplace-E belt ons interne verkoopteam ons klantenbestand.

Beide verkoopoplossingen hebben hun eigen unieke kenmerken. Marketplace-E is een goede keuze voor materieeleigenaren die controle willen houden over het verkoopproces, terwijl de online termijnveilingen verkoopzekerheid bieden en het hele proces wordt verzorgd.

Zie ook
Verkoop je apparatuur op Mascus en krijg wereldwijde exposure: Meer dan 100.000 kopers zoeken elke dag naar hun volgende stuk apparatuur op Mascus. 5 redenen om machines te verkopen via advertentiewebsite Mascus
Naar boven