Materieelbeheer On-the-Go: 5 Apps die het Leven Makkelijker Maken

22 juli, 2021

“There’s an app for that!” De beroemde slagzin van Apple is ons persoonlijke en professionele online leven gaan bepalen. Het digitale tijdperk is een continu evoluerend gebied, ongeacht de bedrijfstak, en de zware machinebouw vormt hierop geen uitzondering. In deze blogpost bekijken we de mobiele app van Ritchie Bros. en 5 andere geweldige tools voor de sector.

De Mobiele App van Ritchie Bros. in een Oogopslag

Onze mobiele app biedt klanten van Ritchie Bros. een snel en efficiënt platform om materieel te zoeken en te kopen, via een gebruiksvriendelijke interface die momenteel beschikbaar is in het Engels, Spaans, Italiaans, Frans, Duits, Nederlands en Pools. Onze app heeft op dit moment gebruikers uit meer dan 120 landen. Daarnaast hebben we in Europa, het Midden-Oosten en Afrika in het afgelopen jaar meer dan 570.000 online zoekopdrachten gehad in onze mobiele app!

In 2020 zagen we dat de mobiele app van Ritchie Bros. de populairste manier van zakendoen werd voor ruim 469.400+ klanten wereldwijd en 71.500+ klanten in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Nieuwe gebruikers zorgden voor gigantische toename in gebruik van onze app in het afgelopen jaar: Zo groeide wereldwijd het aantal gebruikers met 62% en steeg het aantal met 70% in Europa, Afrika en het Midden-Oosten, wat een enorme stijging is in het totaal aantal app gebruikers.

Binnen Europa heeft Frankrijk het grootste percentage gebruikers van de Ritchie Bros. app, met het aantal downloads die in de eerste helft van 2021 met 122% zijn gestegen. Nederland is de snelst groeiende markt, met een indrukwekkende groei van 179% in gebruikers sinds de lancering van de Nederlandse versie van de app in maart 2021. Andere landen in de top 10-lijst van gebruikers zijn Italië, Spanje, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, België en Ierland. Daarnaast hebben we in juli 2021 de app gelanceerd in Polen, een van landen waarin veel van onze materieelkopers van de Ritchie Bros. veilingen wonen.

Apps voor Alles?

Terwijl de mobiele app van Ritchie Bros. zich blijft verstevigen als de go-to optie voor het kopen en verkopen van gebruikt materieel, is er ook een toename van innovatieve apps voor andere specialisaties binnen onze sector. Hieronder kijken we naar 5 andere opmerkelijke apps die goed van pas kunnen komen in onze sector.

5 Andere Top Apps voor Professionals Binnen Onze Sector

  1. Cat App door Caterpillar

Hulp nodig bij het bijhouden van uw materieel? Met de Cat App van Caterpillar, kunnen gebruikers de locaties van machines in de gaten houden, serviceonderdelen bestellen en telematicasystemen activeren vanaf een mobiele telefoon. De app kan worden gebruikt in combinatie met de PL161 – een Bluetooth-tracking device dat op voertuigen en zware machines bevestigd wordt.

  1. Field Navigator van Farmis

Precisielandbouw is een vorm van landbouw die gericht is op het optimaliseren van de gewasopbrengst en tegelijkertijd het verminderen van milieurisico’s. Field Navigator is een populaire app voor Android die GPS gebruikt om landbouwprofessionals te helpen met het navigeren in nauwkeurige, parallelle lijnen tijdens het rijden in hun velden. Gebruikers kunnen ook routes aanmaken op Google Maps, de oppervlakte en omtrek van het veld meten en ook de veldgegevens importeren/exporteren voor analyse.

  1. Rouse Sales App door Rouse Services

Deze mobiele app voor bestaande Rouse Sales klanten stelt gebruikers in staat om de verkoop van hun bestaande machines snel en efficiënt te beheren. Foto’s van machines, details en verkoopvoorstellen zijn eenvoudig te beheren en stellen gebruikers in staat om geografische voorkeuren, prijzen en listing-statussen aan te passen – allemaal vanaf hun mobiele apparaat! Beschikbaar voor zowel Android als iOS.

  1. Bobcat MaxControl Remote Operation door Bobcat

Bobcat MaxControl Remote Operation is een iOS-app die is ontworpen om het gebruik van machines makkelijker te maken. Dit door bediening op afstand van buiten de cabine mogelijk te maken. De Bobcat MaxControl-componentbox kan eenvoudig in elke compatibele Bobcat-lader worden geïnstalleerd met behulp van een enkele kabelboom. Na de installatie hoeft u alleen maar de app op uw mobiele telefoon te downloaden en u bent klaar om uw machine te bedienen!

  1. Ownminder (Beta) door LucasUK

Geestelijke gezondheid en het welzijn van werknemers is een steeds belangrijkere kwestie geworden in de bouwsector. Toonaangevend refit specialist LucasUK heeft samen met een groep bouwbedrijven Ownminder ontwikkeld en getest: een nieuwe “mind fitness” app die in eerste instantie is ontwikkeld door Dr. Vanessa Moulton, een registerpsycholoog, en Tim Storey, een strategisch consultant in de vastgoedsector. De app, die momenteel in bèta wordt getest, is bedoeld om de geestelijke gezondheid te verbeteren en geestelijk fit te worden. Volgens de website van LucasUK zal het testen nog een paar maanden duren, waarna Ownminder formeel zal worden gelanceerd.

Meer Digitale Hulpmiddelen voor het Beheer van Uw Machines

Mobiele apps zijn niet de enige online tools die u kunnen helpen bij het beheer van uw wagenpark. Bekijk hieronder een van onze favoriete digitale hulpmiddelen, die u kunnen helpen uw duurzaamheidsdoelstellingen te behalen.

Europese CO2-Calculator door de European Rental Association (ERA)

Nu duurzaamheid een steeds belangrijkere kwestie wordt, heeft de ERA een nieuwe app ontwikkeld om de CO2-uitstoot van machines bij te houden en zo te helpen de impact op het milieu te minimaliseren en aan de regelgeving te voldoen. De ERA Equipment CO2 Calculator kan de CO2-voetafdruk van machines tijdens hun levensduur berekenen per uur dat ze gebruikt worden. Gebruikers van de app kunnen ook nagaan welk deel van de levenscyclus van de machine, de grootste koolstofuitstoot heeft, verschillende scenario’s voor het gebruik van machines vergelijken en brandstofalternatieven onderzoeken.

Zie ook
Ben je geduldig als een schildpad of dominant als een haai? Het begrijpen van alle biedstrategieën kan je helpen om je favoriete biedstrategie te vinden. Ontdek jouw favoriete biedstrategie en haal meer uit veilingen
Naar boven