4 top tips om uw machines voor te bereiden op een veilingverkoop

2 april, 2021

Door de groei van online veilingopties wordt het verkopen van materieel eenvoudiger, sneller en winstgevender voor verkopers. Tegenwoordig hebben materieeleigenaren veel opties wanneer, waar en hoe ze hun overtollige machines kunnen verkopen – of het nu om één machine gaat of een hele vloot.
We spraken met het team van de materieelinspecteurs van Ritchie Bros. en hebben 4 tips opgesteld om uw machines helemaal gereed te maken voor de veiling en uw kansen te vergroten om de beste prijs te krijgen.

1. Breng uw machines vroeg in

Het wordt ten zeerste aanbevolen de machines zo vroeg mogelijk aan te bieden. Hoe eerder de machines er zijn, hoe eerder ze online door potentiële kopers kunnen worden bekeken.

Ook zal ons team van marketingdeskundigen de machines enkele weken voor de veiling gaan promoten, met onder andere onze veilingbrochures, online advertenties, e-mails en nog veel meer. Hoe eerder de machines op het terrein zijn, hoe eerder kopers ze kunnen bekijken.

2. Benadruk eventuele speciale kenmerken

Als de machine die u verkoopt speciale kenmerken heeft, laat het ons dan weten. Zo worden ze in het inspectierapport vermeld, zodat kopers op de hoogte zijn van deze extra’s. Deze speciale of unieke kenmerken zorgen ervoor dat uw machine zich van de rest onderscheidt.

3. Reinig de machine en bekijk de voordelen van reparaties of schilderen

Het is altijd een voordeel als wij een schone machine in onze inspectierapporten kunnen tonen, omdat potentiële kopers hierdoor de staat van de machine kunnen zien. Als verkoper kunt u zelf de machine reinigen voorafgaand aan de levering of contact opnemen met ons team dat deze service voor u kan aanbieden.

Naast de schoonmaakservice kunnen we gebroken ruiten vervangen, stickers verwijderen, accu’s vervangen en lichte reparatiewerkzaamheden uitvoeren. Er zijn ook voorzieningen voor het schilderen of bijwerken van machines, waardoor ze er aantrekkelijker en frisser uitzien.
Als kopers een schone en goed onderhouden machine kopen, kunnen ze deze meteen inzetten, en voor een verkoper betekent dit extra biedingen op uw materieel.

4. Zorg voor onderhoudsgegevens, registratiedocumenten en eventuele aanvullende informatie

De aanwezigheid van de onderhoudsgegevens en registratiedocumenten helpt kopers te beslissen op welke machine ze willen bieden. Door de documenten te bekijken, krijgen ze meer vertrouwen in het onderhoud van de apparatuur, bijvoorbeeld of onderdelen overeenkomstig zijn vervangen of bijgewerkt.

Bovendien wordt een registratiedocument, indien aangeleverd, bij het inspectierapport online vermeld. Deze documenten tonen de koper waar de machine momenteel is geregistreerd en zorgen ervoor dat de machine na de verkoop op eenvoudige wijze op zijn of haar naam wordt overgedragen.

Ritchie Bros. voert standaard altijd gedetailleerde materieelinspecties uit voor alle machines die op onze veilingen worden verkocht, inclusief veel foto’s, functionaliteitstests en accessoires en kenmerken.

Dit zijn de tips die wij hebben opgesteld om de verkoop van uw machines gemakkelijker en vlotter te laten verlopen. Voor meer advies over de verkoop van uw machines, aarzel niet om contact op te nemen met uw lokale team van Territory Managers.

Zie ook
Verkoop je apparatuur op Mascus en krijg wereldwijde exposure: Meer dan 100.000 kopers zoeken elke dag naar hun volgende stuk apparatuur op Mascus. 5 redenen om machines te verkopen via advertentiewebsite Mascus
Naar boven